Perussuomalaiset saavat opintokeskuksen

 

Perussuomalaisten opintokeskus aloittaa koulutuksensa tammikuun seitsemäntenä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ylläpitämisluvan Peruskansan Sivistysliitolle.

Tarujen Pekasus

  • Opintokeskuksen nimi vie ajatukset antiikin mytologiasta tuttuun Pegasos-ratsuun, jonka Zeus asetti tähtitaivaalle.
  • Samalla Pekasus-nimi viittaa ylläpitäjään, Peruskansan Sivistysliittoon.

− Meillä on kaksi kohderyhmää: järjestötoiminnassa ja luottamustehtävissä olevat puolueen aktiivijäsenet sekä muuten vain yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostuneet, kertoo rehtoriksi valittu Lasse Lehtinen.

Opinto-ohjelmaa ei ole vielä julkistettu, mutta keväällä huomio on eduskuntavaaliehdokkaiden, vaalityöntekijöiden ja järjestöväen koulutuksissa. Opetustunteja tarjotaan ensi vuonna noin 2 300 ympäri maata.

Opintokeskuksen kotipaikassa Helsingissä on omat opetustilat, ja Saarijärven-tiloissa mahdollisuus useampipäiväisiin kursseihin. Lisäksi opintokeskus on neuvotellut yhteistyöstä kansalaisopistojen kanssa.

Kaksi päätoimista opettajaa

Pekasus palkkaa kaksi päätoimista opettajaa ja sivutoimisia kouluttajia tarpeen mukaan.

− Toisen pääopettajan vastuulla ovat oikeustiede ja järjestötoiminta, toinen opettaa järjestötaloutta ja mediaviestintää, oikeusopin opettajaksi hakenut Lehtinen sanoo.

Hän on kannuslainen asianajaja, jolla on oikeustieteen, historian ja yhteiskuntatieteen opettajan pätevyys.

Viimeksi perussuomalaiset ottivat kantaa koulutukseen marraskuisella varjobudjetillaan. Puolue esittää lisäyksenä 50 miljoonaa euroa kattavaan kouluverkostoon ja 25 miljoonaa euroa ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi se haluaa lisää rahaa oppisopimuskoulutukseen.

Kun Pekasus aloittaa toimintansa, maassa on 12 opintokeskusta.

Kuva: Matti Matikainen / Perussuomalaiset

Aiemmin Soulissa:

Perussuomalaisille opintokeskus

Perussuomalaisten Pekasus odottaa ylläpitämislupaa

 

The post Perussuomalaiset saavat opintokeskuksen appeared first on Souli.