Piareersarfik-lederne til vejlederkonference i Gøteborg

Piareersarfik-lederne fra forskellige byer i Grønland var med til vejlederkonferencen i Gøteborg. Samtidig har de været på besøg i Voksenuddannelsescenteret i Gøteborg, hvor de fik oplæg fra ansatte i Voksenuddannelsescenteret og arbejdsformidlingen. De var også på studiebesøg i VUC og arbejdsformidlingen i Lyngby.

 

Piareersarfik-lederne udtrykte stor glæde for indtryk fra de øvrige nordiske lande med hensyn til vejledning. Det var en øjenåbner at høre om de forskellige systemer og det gav inspiration til det daglige arbejde. Et af nøgleordene, som flere af Piareersarfik-lederne bemærkede var måden, man i Sverige - til dels også de øvrige lande - talte om INKLUSION. Ofte vender vi os jo til Danmark, når vi skal søge inspiration, så det var fint at deltage i en nordisk konference og tale med kolleger fra hele Norden. I 2014 i uge 12 bliver vejlederkonferencen i Grønland, så Piareersarfik-lederne ser frem til selv at fremlægge vores system for de nordiske kolleger.
Piareersarfik findes i alle de større byer og enkelte bygder i Grønland og er uddannelsesvejlednings- og opkvalificeringssteder for personer som vil tage en uddannelse eller begynde at arbejde. 

Mere info findes i deres hjemmeside www.piareersarfik.gl.
Birgit Gedionsen og Minik Hansen
E-post: mh(ät)suliplus.gl