Pohjoismainen laatukompassi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen on nyt julkistettu

Pohjoismainen laatukompassi on NVL:n joululahja kaikille teille, jotka työskentelette osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen parissa! Pohjoismainen aikuisen oppimisen verkosto toivottaa HYVÄÄ JOULUA kaikille aikuiskouluttajille ympäri Eurooppaa!

 

The Nordic Quality Compass on verkossa toimiva työkalupakki, jonka avulla voi arvioida niin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (validoinnin) prosesseja, käytänteitä, kansallista ohjausta sekä validoinnin parissa toimivien osaamista.

Nämä työkalut on suunnattu niin validointia kehittäville tahoille kuin käytännön toimijoille (arvioijille, ohjaajille ja koordinaattoreille), jotka työskentelevät validoinnin parissa. Kaikki eri arviointityökalut on suunniteltu niin, että voit samalla luoda ja tulostaa kehittämissuunnitelman järjestelmän, laadunhallinnan tai oman osaamisesi kehittämiseksi.

Kaikki työkalut pähkinänkuoressa

Toimintapolitiikan ja kansallisen koordinaation arviointityökalu

Tavoite: validointijärjestelmän tai järjestelmien evaluointi (lyhyt aikaväli), monitorointi (pidempi aikaväli) ja/tai benchmarking eri validointijärjestelmien välillä.

Kenelle: niille, jotka kehittävät validointijärjestelmiä ja siihen liittyvää toimintapolitiikkaa (esim. koulutuksesta vastaavat viranomaiset niin kansallisesti kuin alueellisesti) tai niille, jotka tekevät vertailevaa arviointia eri sektoreiden tai eri maiden järjestelmien välillä.

Validoinnin käytänteiden ja laadunhallinnan arviointityökalu

Tavoite: laadunhallinta ja laadunhallintamekanismien kehittäminen validoinnin eri vaiheissa

Kenelle: niille, jotka vastaavat laadunhallinnasta, kuten koulutusjohtajat tai asiantuntijat, jotka koordinoivat validointimenettelyjä omassa organisaatiossaan

Itsearviointityökalut arvioijille, ohjaajille ja koordinaattoreille

Tavoite: itsearviointi validointiprosessin vaiheiden mukaisesti, jotka ovat tyypillisiä arvioijien, ohjaajien ja koordinaattoreiden työssä

Kenelle: niille arvioijille, ohjaajille ja koordinaattoreille, jotka työskentelevät osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen parissa

Nordic Quality Compass on saatavilla nyt ainoastaan englanniksi, mutta eri kieliversioita käännetään tulevaisudessa!