Presentation av NVR

 

DANMARK

Tinne Geiger

Jeg kommer fra en stilling ved Nationalt Center for Kompetenceudvikling (NCK), hvor jeg arbejdede med voksenuddannelse og var med til at skrive rapporter om blandt andet integration og frafald/fastholdelsesproblematikker. Jeg er uddannet fra statskundskab ved Aarhus Universitet, og har primært et samfundsmæssigt perspektiv på voksenuddannelse og kompetenceudvikling. Før jeg blev ansat på NCK arbejdede jeg som konsulent i Ungdommens Røde Kors. I dag er jeg ansat som fuldmægtig i ledelsessekretariatet ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, hvor jeg blandt andet servicerer forskningsledelsen. Jeg er særligt optaget af integrations-, udviklings- og samfundsspørgsmål, herunder marginalisering, medborgerskab og frivillighed.

E-postadress: tinne.geiger(ät)oncable.dk

FINLAND

Clara Henriksdotter Puranen

Jag är frilansjournalist och författare och jag bor på den lilla ön Högsåra i Åbolands skärgård.
Jag började min bana som journalist på radion och jag har bl.a. gjort utbildningsprogram för både vuxna och barn. Jag har också arbetat som lärare på tredje stadiet och inom projekt för glesbygdskvinnor och arbetslösa ungdomar. Nuförtiden skriver jag artiklar för olika specialtidskrifter och redigerar material bl.a. för Folkhälsan, en stor non-profitorganisation med hälsofrämjande verksamhet. Under min långa journalistbana har jag behandlat ämnen av alla de slag, men helst gör jag djupintervjuer med och personporträtt av s.k. vanliga människor. Mina favoritområden är jämställdhet, utbildning och skärgårdskultur. Jag har skrivit ett antal böcker, bl.a. om barn och ungas tankar och drömmar, personporträtt av förståndshandikappade, glesbygdskvinnor och arbetslösa unga. Jag anser mitt journalistiska uppdrag vara att visa att världen är full av möjligheter, inte bara hinder.

e-post: clara.puranen(ät)abo.fi

ISLAND

Þröstur Haraldsson

Jeg har arbejdet som all-round journalist i 40 år indenfor islandsk dags- og fagpresse, samt radio. I dette århundrede har jeg været ansat på Lægernes tidskrift og som chefredaktør for Bondebladet. Jeg har også arbejdet for fagblade udgivet af fagbevægelsen og skrevet en del om uddannelsesspørgsmål, bl.a for radio. På tiden er jeg freelance og jobber med layout for EFTA ved siden af journalistiske opgaver. I slutningen af halvfjerdserne boede jeg i Danmark hvor jeg deltog i udgivelsen af Århus Folkeblad og skrev artikler for Dagbladet Informatíon. Siden 2003 har jeg bidraget til Weekendavisen med mange artikler om islandske forhold.

throsth(ät)simnet.is

NORGE

Torhild Slåtto

Jeg er daglig leder i Norsk forbund for fjernundervisning og fleksibel utdanning, med mangeårig erfaring fra fleksibel utdanning for voksne i ulike bransjer. Utdanningsbakgrunn: Journalistikk, cand. polit. med sosiologi hovedfag, kurs i prosjektledelse, e-teaching, skrivelyst mv. Jeg har (tidligere) vært allround journalist i dagsaviser, og har fortsatt med å skrive - i bøker, tidsskrifter og ulike publikasjoner. Norden er en inspirerende arena - jeg har deltatt i mange nordiske NordPlus-prosjekter og i DISTANS-nettverket i NVL siden 2005. Nordisk samarbeid på utdanningsfeltet er viktigere enn noen gang!

slaatto(ät)nade-nff.no

SVERIGE

Marja Beckman

Jag är frilansande skribent och redigerare och skriver främst om skolfrågor, utbildning, barn och unga, jämställdhet/genus och kultur. Några aktuella uppdragsgivare är Skolverket och Lärarförbundet. Jag har också vikarierat mycket som redigerare/layoutare på bland andra Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Aftonbladet.
Två gånger har jag läst på folkhögskola – 1993–1994 läste jag journalistlinjen på Nordiska folkhögskolan i Kungälv, och 1999–2000 gick jag skrivarverkstaden vid Jakobsbergs folkhögskola. Till ”Jakan” kom jag senare tillbaka som texthandledare och föreläsare om layout, och jag räknar folkhögskoleåren till de viktigaste i mitt liv. Jag är bosatt i Hägersten i Stockholm med sambo och en liten son som föddes sommaren 2007.
Läs mer på min hemsida www.marjabeckman.se
Kontakt: marja(ät)marjabeckman.se

ÅLAND

Helena Flöjt-Josefsson

Jag är född i Sverige, men flyttade till Åland innan det var dags för grundskolan. Efter gymnasialstadieutbildningen arbetade jag bl.a. som promotor, men sökte mig småningom tillbaka till Stockholm. Där studerade jag sociologi för att sedan fortsätta på magisterprogrammet Samhälls- och kulturanalys vid Linköpings universitet.
Efter examen gjorde jag ett tidsbegränsat konsultjobb i Norrköping samtidigt som jag passade på att kontakta ams på Åland för att registrera mig som arbetssökande. Döm om min förvåning när ams istället erbjöd mig jobb som vägledare för långtidsarbetslösa eller personer som ville, eller av någon orsak måste, byta arbete/yrke. Och på den vägen är det. Mina arbetsuppgifter kom att handla om arbetskraftspolitiska åtgärder såsom vuxenutbildning, rehabilitering och olika lösningar för att få prova arbeta. Tillfälligt arbetade jag också som projektadministratör vid Arbeta & Bo på Åland (inom ramen för ams). Då med inriktning på åtgärder för att främja såväl återflyttning som ny arbetskraftsinflyttning. Tidigare arbetserfarenhet är som utredare, läkarsekreterare och lite uppdrag inom barn- och ungdomsverksamhet.

helena.flojt(ät)aland.net

FÄRÖARNA

Kristianna Winther Poulsen

Jeg har arbejdet som freelance-skribent siden 2005. Derudover har jeg arbejdet som fuldmægtig i Social- og sundhedsministeriet og i Forskningsrådet, som afdelingsleder i A-kassen, samt som projektleder. Jeg har siden april 2008 været formand for Ligestillingsnævnet på Færøerne.
Mine fagområder er især: Voksenuddannelse, kompetenceudvikling, forskning, ligestilling, miljø

kristianna(ät)kallnet.fo