Rakenneuudistus julki

 

Kun ministerit päättävät puoli kahdelta yleisistuntonsa, opetusministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo medialle rakenneuudistuksesta, joka koskee vapaata sivistystyötä ja toista astetta.

− Ennakkotietoja ei ole tihkunut, vakuuttaa Vapaaan sivistystyön puheenjohtaja Aaro Harju.

Sen sijaan varautumisesta muutokseen on havaintoja oppilaitoskentällä. Kuluvan vuoden aikana on sovittu fuusioista, jotka noudattelevat ministeriön pyrkimystä monialaisiin ja vahvoihin ylläpitäjiin. Rakenneuudistus poikii koulutuskonserneja esimerkiksi Espooseen, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen.

Yhteistyölle vahva kyllä

− Toivon, että pitkä, monimutkainen ja monivaiheinen prosessi saadaan vihdoin maaliin, kommentoi tunnelmiaan toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen Kansalaisopistojen liitosta.

Oppilaitosten määrän arvioidaan rakenneuudistuksen myötä pienenevän nykyisestään. Viime vuonna vapaan sivistystyön oppilaitoksia oli 311.

Katso tiedotustilaisuus

  • Valtioneuvosto käsittelee esityksen lukiolain, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen lakien ja vapaan sivistystyön lain muuttamisesta.
  • Opetusministeri Krista Kiuru puhuu rakenneuudistuksesta tänään torstaina kello 13.30.
  • Klikkaa verkossa tiedotustilaisuuteen.

 

 

Toiminnanjohtaja Nuottanen epäilee, vahvistavatko mahdolliset fuusiot ylläpitäjien taloutta. Sen sijaan hän kannattaa yhteistyön lisäämistä oppilaitosten kesken siksikin, että paineet aikuisten oppimisen kysymyksiin kasvavat ikäluokkien pienetessä.

− Uskoakseni yhteistyön tiivistäminen voi pidemmällä tähtäimellä kasvattaa vapaan sivistystyön opintojen tunnistamista ja tunnustamista.

Suurin kysymys odottaa silti yhä ratkaisuaan.

− Mihin ihmeeseen Suomessa tarvitaan viittä erilaista vapaan sivistystyön erillistä oppilaitosmuotoa? Jaana Nuottanen kysyy.

The post Rakenneuudistus julki appeared first on Souli.