Rohkea haaveilija

 

PÄÄLLIMMÄISENÄ MIELESSÄNI ON suomen kielen tutkinto, jonka teen huomenna Helsingin aikuisopistolla.

Olen opiskellut suomea toisena kielenä yli vuoden. Osaan kieliopin, luen ja kirjoitan hyvin, mutta puheosuus vähän pelottaa. Joskus on vaikea ymmärtää, jos ei näe puhujan kasvoja. Kurssilla on onneksi harjoiteltu paljon puhumista, eikä vain kielioppia kuten Venäjällä.

PÄÄLLÄNI ON tänään trikoomekko, jonka olen ostanut Pietarista. Haluan pukeutua tyylikkäästi mutta mukavasti hameisiin, farkkuihin ja mekkoihin. Venäjällä käytin korkokenkiä, mutta Helsingissä olen vaihtanut matalakantaisiin. Kadut on päällystetty mukulakivillä, eikä niillä voi kävellä koroilla.

Marina Samieheva

  • ikä: 36
  • kotipaikka: Helsinki
  • työ: insinööri, opiskelija

PÄÄTÖKSISTÄNI PARAS on ollut muutto Suomeen mieheni ja nyt 14-vuotiaan tyttäreni kanssa. Päätös pelotti, mutta se oli oikea. Olen koulutukseltani tietotekniikkainsinööri, mutta vaihdoin uraa. Pietarissa työskentelin kosmetiikkamyyjänä Stockmannilla.

Olen aina halunnut tehdä naisista kauniita meikkaamalla. Kun osaan suomea tarpeeksi hyvin, haluaisin kosmetologin ammattiopintoihin. Olin juuri kaksi kuukautta kosmetiikkamyymälässä kieliopintoihin kuuluvassa työharjoittelussa.

PÄÄROOLIA MINUSTA KERTOVASSA ELOKUVASSA näyttelisi italialainen Monica Bellucci, tosi kaunis ja taitava näyttelijä. Elokuva olisi historiallinen draama, pidän myös historiallisista romaaneista. Lempielokuvani on Naisen tuoksu, jossa on hyvä tarina, haaveita ja toivoa. Sen pääosassa on lempinäyttelijäni on Al Pacino.

PÄÄTÖNTÄ ON, että ihmisillä on niin suuret tuloerot: on tosi rikkaita ja tosi köyhiä. On lapsia, joilla ei ole lainkaan kotia. Ne asiat korjaisin ensimmäisenä maailmassa, jos minulla olisi siihen valta. Haluaisin myös, että kaikilla eläimillä olisi hyvät oltavat.

PÄÄMÄÄRÄNI ON löytää Suomesta työpaikka – kun niin käy, se on tosi tärkeä päivä. Toivon, että perheeseemme syntyy vielä toinen lapsi.

Jos kaikki menee hyvin, ehkä 15 vuoden kuluttua asumme pienellä tilalla keskisuomalaisessa kylässä, lähellä järveä. Meillä on paljon kissoja, koiria, kanoja ja lampaita. Omassa kauneussalongissani läheisessä pikkukaupungissa teen unelmieni työtä.

Yleisten kielitutkintojen suomen kielen tutkintopäivä on lauantaina 8. marraskuuta.

Kuva: Terhi Kouvo

Aiemmin Soulissa:

Kielitaitotestit ruuhkautuvat

The post Rohkea haaveilija appeared first on Souli.