Saako työsuhdetta ketjuttaa loputtomiin?

 

Hovioikeuden mukaan kaupungin ylläpitämä opisto toimi oikein, sillä taiteen perusopetuksessa toimineen opettajan työ oli aidosti kausiluonteista, kertoo uutispalvelu Edilex. Kysynpähän vain, johtava lakimies Erkki Mustonen, voiko näin toimia?

kysymysmerkkikuva_130px”Turun hovioikeuden ratkaisu ei vastaa työsopimuslakia ja siihen pitäisi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Työ ei ole selvästi kausiluonteista, koska se on vuosittain kestänyt koko opiston työkauden ajan. Työväenopiston vuosittainen toimikausi kestää normaalisti syyskuun alusta huhtikuun loppuun.

Vaikka vapaan sivistystyön opetus on opiskelijalle vapaaehtoista, opintojen vapaaehtoisuudella ei Opetusalan Ammattijärjestön näkemyksen mukaan ole työn pysyvyyttä arvioitaessa juridista merkitystä. Työväenopiston työ on lyhyehköistä lukukausista huolimatta pysyvää ja vuosittain jatkuvaa toimintaa, jossa opiston opettajat opettavat vuodesta toiseen koko työkauden ajan.

Lisäksi päätös koskee yksittäistä opettajaa, eikä siitä voida johtaa, että kaikki työväenopiston työ olisi kausiluonteista. Tilanne on opettajien kannalta epäselvä, ja siksi tarvitaan lisää oikeuskäytäntöä.”

Erkki Mustonen on Opetusalan Ammattijärjestön (OAJ) johtava lakimies.

Kuva: Leena Louhivaara / OAJ

Aiemmin Soulissa:

Sitoutuneet pätkätyöläiset

Tuntiopettaja ei vieläkään pääse koulutuksiin

Tuntiopettaja motivoituu kehittämisestä

Peruuntunut kurssi käy tuntiopettajan kukkarolle

The post Saako työsuhdetta ketjuttaa loputtomiin? appeared first on Souli.