Samarbete ger fler ungdomar jobb

Arbetsförmedlingens nya satsningar ger fler ungdomar jobb i Ystads kommun, bland annat genom utbildningskontrakt och traineejobb och samverkan med kommunerna i sydost.

 
Satsningen Delegationen för unga till arbete (Dua) fick förra året regeringens uppdrag att inga ungdomar ska vara arbetslösa längre än 90 dagar. I år fördelar Dua 90 miljoner kronor för den här satsningen. Även privata arbetsgivare kan söka dessa pengar, exempelvis för traineejobb.
– Strukturerna är nu klara med satsningen, vi känner att vi nu har allt på plats, vi har arbetat fram samverkan med kommunerna och vi ska nå målet fullt ut 2018, förklarar Ann-Sofi Jakobsson, sektionschef på arbetsförmedlingen.
Hon betonar att samverkan mellan arbetsförmedlingen och kommunerna Ystad, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla är avgörande för att få fler ungdomar till jobb. Även komvux och folkhögskolor ingår i samarbetet.
Syftet med överenskommelsen är att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.
 
 
Källa: Skånska Dagbladet