Samrådsgruppe på grund af besværlig situation på arbejdsmarked

 
På grund af disse særlig forhold der skabes på grund af situationen har bestyrelsen til Fræðslumiðstöð atvinnulífsins (FA), det er Arbejdslivets uddannelsescenter, stiftet samrådsgruppe på grund af besværlig situation på arbejdsmarked. Repræsentanter fra ASI (LO i Island) SA (Den islandske arbejdsgiverforening) Arbejdsdirektoratet, Rådet for erhvervs uddannelse, undervisningspartnere og Undervisningsministeriet sidder i samrådsgruppen som ledes af Ingibjörg Elsa Guðmundsdóttir direktør for Arbejdslivets uddannelsescenter.
Målet for samrådsgruppen er:
• at holde vagt og følge med i de ændringer som sker i samfundet og de reaktioner som der vil blive udført.
• at begrunde hvor og hvordan man tilbyder de muligheder der allerede findes blandt andet i vejledning, validering og uddannelsestilbud.
• at forøge tilbud til specielle grupper og begrunde ændret prioritering i de sager som kunne komme dem til gode.
Samrådsgruppen vil forsøge at kortlægge og finde uddannelsestilbud for dem som kommer ud i problemer på arbejdsmarkedet men målgruppen for Arbejdslivets uddannelsescenter er specielt dem der er kortuddannede.  De tilbud og løsninger der findes er meget vigtige for at reagere på besværlig situation hos den enkelte, at tilgængelig voksen uddannelse vil være en mulighed for kortuddannede som mister sit arbejde i denne trængselstid der nu overgår Islands økonomi.