Sikre pc-netværk er skudt i gang på Anstalten ved Herstedvester

 

Som det første fængsel i Danmark tog Anstalten ved Herstedvester det sikre pc-netværk i brug i sidste uge. Det sikrede pc-netværk skal give mulighed for en mere tidssvarende undervisning i de lukkede fængsler og arresthuse.
Og det lukkede pc-netværk er en succes på Herstedvester.

”Vi er alle meget positive over det sikre pc-netværk. Vi er stadig ved at lære systemet at kende, men både indsatte og ansatte er meget begejstrede,” siger fængselslærer Eva Olsson.
”De indsatte kan nu læse dagens avis med det samme på nettet, og de kan finde relevante artikler og anden information, som de kan bruge i den daglige undervisning.”
Efter lidt tekniske startproblemer, der dog hurtigt blev løst, begyndte de indsatte at surfe rundt på de ca. 150 internetsider, der er godkendt til netværket. Entusiasmen var stor, og de seneste par dage har it-kurset også modtaget flere tilmeldinger fra indsatte, der gerne vil være med.
Det sikre pc-netværk giver bl.a. de indsatte mulighed for at benytte udvalgte Office-programmer såsom Word, og der følger også vejledninger med i, hvordan programmerne bruges. Netværket giver også adgang til offentlige sider som borger.dk.
”Vi har ikke mulighed for at benytte borger.dk fuldt ud, men vi kan vise de indsatte, hvad de kan bruge siden til, så de ved det, når de i fremtiden vil få brug for det,” fortæller Eva Olsson. Der er også mulighed for, at de indsatte kan få læst tekst på computeren højt.