Sopu miljoonien kruunujen käyttämisestä työssäoppimiseen

 

 

Tanskan hallitus on sopinut työnantajien keskusliitto DA:n ja ammattiliittojen keskusjärjestö LO:n kanssa siitä, miten vuoden 2014 kasvupaketissa työssäoppimispaikkojen lisäämiseen varatut  95 miljoonaa kruunua käytetään. 

Valtaosa rahoista, 55 miljoonaa kruunua, käytetään harjoittelupaikkakonsulenttien lisäämiseen ammattikouluissa ja työssäoppimiskeskuksissa. Varoja käytetään myös pienyrityksille suunnattavaan hallinnolliseen apuun, tiedottamiseen, ministeriön aloittaman starttipakettiohjelman jatkamiseen ja uusille yrityksille tarkoitettuun puhelinpalveluun. Oppilaitosten edellytetään jatkossa auttavan ja tukevan opiskelijoita entistä enemmän harjoitteluasioissa, ja osa rahoituksesta suunnataan tähän. 

Sopimukseen sisältyy kohta, jonka mukaan harjoittelupaikkaa odottava opiskelija voidaan poistaa jonotuslistalta, ellei hän ole valmis tekemään harjoittelua oppilaitoksessa tai muuttamaan sitä varten varten toiselle puolelle maata. Tanskan opetusalan ammattiyhdistys Uddannelsesforbundetin puheenjohtaja Hanne Pontoppidan kommentoi, että sopimus on yleisesti ottaen tervetullut, mutta on kohtuutonta edellyttää että hyvin nuoret ihmiset muuttaisivat kauas kotoa säilyttääkseen paikkansa jonotuslistalla.

Tanskan petusministeriön uutinen aiheesta (tanskaksi) 

Uddannelsesforbundetin uutinen (tanskaksi)