Studenterboliger bygges for folkehøjskolen i Flateyri

Byggeriet er et tydeligt eksempel på den store positive indflydelse, folkehøjskolen har på lokalsamfundet i Flateyri, en traditionel fiskeriby på Vestfjordene.

 
 Studenterboliger bygges for folkehøjskolen i Flateyri Studenterboliger i Flateyri Foto: bb.is

Uddannelses- og børneminister Ásmundur Einar Daðason har annonceret et bidrag på 134 millioner ISK til opbygning af studenterboliger i Flateyri. Det vil være første gang siden 1997, at der bygges boliger i Flateyri. Der er tale om 14 studenterlejligheder.

"Rekordansøgning til skolen viser, hvilket progressivt og vigtigt initiativ det var af dem, der stiftede folkehøjskolen i Flateyri,” siger Ásmundur Einar i sin tale.

Folkehøjskole i Island modtager anerkendelse af Uddannelsesdirektoratet for første gang

"Dette er en glad dag, en stor milepæl i skolens korte historie og en stor anerkendelse af vores arbejde," siger Runólfur Ágústsson, formand for bestyrelsen for folkehøjskolen.

Folkehøjskolen bidrager til et mere bæredygtigt samfund

”Antallet af ansøgninger til skolen har aldrig været højere, og vi har måttet afvise flere, end der blev optaget. I september begyndte 31 elever på deres studier på folkehøjskolens to uddannelser, hvor den ene fokuserer på kunst og kreativitet, mens den anden fokuserer på friluftsliv, miljø og bæredygtighed,” siger Katrín María Gísladóttir, rektor. ”Byggeriet af studenterboliger giver os mulighed for at tage 40 elever ind næste år, som vi har sigtet efter fra begyndelsen. Det er et tydeligt eksempel på den store positive indflydelse, skolen har her i lokalsamfundet."

Runólfur studerende

Nyhed og billeder fra bb.is og lydflat.is