Taistelu työttömyyttä vastaan sai miljoonaluokan piristysruiskeen

Työttömien määrä on Grönlannissa historiallisen korkealla tasolla. Tilanteen korjaamiseksi Grönlannin hallitus Naalakkersuisut on esittänyt toimenpiteitä, joiden yhteen laskettu arvo on 174,2 miljoonaa Tanskan kruunua. Tavoitteena on luoda työpaikkoja akuuteimpaan tarpeeseen.

 
Jens-Erik Kirkegaard on Grönlannin elinkeino- ja raaka-aineministeri. Hänen ministeriönsä valmistelema esitys työllistämistoimista on juuri hyväksytty. Naalakkersuisut.gl Jens-Erik Kirkegaard on Grönlannin elinkeino- ja raaka-aineministeri. Hänen ministeriönsä valmistelema esitys työllistämistoimista on juuri hyväksytty.

Grönlannissa tarvitaan kipeästi työttömien aktivointitoimia. Siksi Naalakkersuisut on esittänyt vuodeksi 2014 remontointi-, kunnostus- ja rakennushankkeita, jotka Grönlannin parlamentin talousvaliokunta on hyväksynyt. Tämä merkitsee sitä, että Grönlannin neljä kuntaa jakavat keskenään 174,2 miljoonan kruunun summan.  

Rahojen jakotapa on kuitenkin saanut vaihtelevan vastaanoton. 174,2 mijoonan kruunun potista pääkaupunki Nuukille tulee nimittäin vain 13 miljoonaa, vaikka siellä asuu noin 25 % maan työttömistä. 

Lisätietoa Naalakkersuisutin esittämistä toimenpiteistä (tanskaksi)