Trehundra deltog i den tredje internationella valideringsbiennalen i Berlin

Den 7 och 8 maj samlades trehundra deltagare från drygt 40 länder för den tredje valideringsbiennalen i Berlin.

 
Foto: Bertelsmann Stiftung / Thomas Kunsch Foto: Bertelsmann Stiftung / Thomas Kunsch

Rubriken för biennalen var ” Making policy work - Validation of Prior Learnig for education and labour market” Syftet var att samla experter, beslutsfattare och utövare för att byta erfarenheter, lära mer om validering och ta fram en deklaration med rekommendationer för det fortsatta arbetet med validering.

Från de nordiska länderna deltog ett 50 tal personer som fick uppleva två intensiva dagar med många diskussioner kring den fortsatta utvecklingen av valideringsarbetet och många intressanta presentationer från olika projekt runt om i världen.

Berlindeklarationen som arbetades fram av deltagarna riktar sig till beslutsfattare och definierar rekommendationer inom sex politiska områden för fortsatt arbete med att utveckla validering på olika nivåer.

På kvällen den 7 maj delade en internationell jury ut det tredje globala valideringspriset i tre olika kategorier. Till tävlingen anmäldes 32 projekt från 20 länder och 4 kontinenter. Vinnarna kom från Norge i ett projekt som tagit fram en modell och metoder för att beskriva olika yrkesroller så att de går att validera, Tyskland i ett projekt som visar hur man kan använda validering för integration av flyktingar, samt Italien som visar hur man skapar en gemensam standard för validering på regionnivå. 

Nästa valideringsbiennal kommer att hållas i maj 2021 i Sydafrika.

Mer information och intervjuer från biennalen här