Työnhakupeli kolmannen sektorin AHOT-toiminnan apuna – hauska, helppo mutta vakavasti otettava työtapa

 

 

Tanskan vapaan sivistystyön kattojärjestö Dansk Folkeoplysnings Samråd on yhdessä kahden muun toimijan kanssa kehittänyt analogisen pelin, jota voidaan käyttää aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen (AHOT).  Järjestö laati pelin yhteistyössä daghøjskole-opistojen yhdistyksen ja AHOT-ohjelman kanssa. Pelin ideana on työnhakutilanne. Yksi pelaajista on rekrytoijan roolissa, ja muut pelaajat yrittävät saada työpaikan laittamalla osaamisensa peliin.

Peli on kehitetty osana kolmannen sektorin sähköisten AHOT-työkalujen uudistusta, ja se on saanut tukea kulttuuriministeriöltä.

Lue lisää pelin taustoista ja tarkoituksesta DFS:n verkkosivuilla olevasta artikkelista (tanskankielinen). Artikkelissa on linkit työkaluihin: http://www.dfs.dk/nyheder/2015/kompetencer-i-spil/

Pelisäännöistä ja pelikorteista on myös englanninkielinen versio, josta voit itse leikata sekä työpaikkakortit että osaamiskortit. Linkki englanninkieliseen versioon: http://www.daea.dk/themes/prior-learning/tools/competence-game-and-cards/

Peli julkaistiin huhtikuussa, ja se esiteltiin myös Odensessa 5.5. pidetyssä Tanskan aikuiskasvatusfoorumin/NVL:n konferenssissa, jonka aiheena oli ”oppiminen koulutuksen ja työn välissä”.