Uddannelse en nødvendighed

 
Peter Rolin er virksomhedsleder i Svenska Produktionsskolan i Helsingfors. Peter Rolin er virksomhedsleder i Svenska Produktionsskolan i Helsingfors.

sier Peter Rolin fra Finland

 

Peter Rolin er virksomhedsleder i Svenska Produktionsskolan i Helsingfors. Han deltager i konferencen for at få bedre indblik i, hvordan det er muligt at reducere antallet af drop-outs.

I alle de nordiske lande er uddannelse en nødvendighed, og vi har alle højtuddannede befolkninger. Samfundet har behov for arbejdskraft, men uden uddannelse er det svært at finde arbejde, siger Peter Rolin og peger på en stor udfordring både i Finland og i andre nordiske lande: - Vi har store problemer i forbindelse med drop-outs, både i gymnasiet og på de videregående uddannelser. Så jeg ville vide, hvad de andre nordiske lande har at byde på på dette område, fortæller Peter Rolin, der er interesseret i et fremtidigt nordisk samarbejde for at finde løsninger på drop-out problemet.

Andre emner, som Peter Rolin er interesseret i, er hvordan man får voksenlæring at matche med erhvervslivets behov for kompetencer, og livslang vejledning. – Der bør fortsat være fokus på livslang vejledning, men selv om en stor del af både vejledning og arbejdsformidling foregår på internettet, har mennesker fortsat behov for personlig vejledning. Dette må vi ikke glemme i dag, hvor den net-baserede kommunikation bliver mere og mere udbredt, siger finske Peter Rolin til DialogWeb.


Læs mere om skolen på: www.sveps.fi.