Unga vuxna kommer med innovativa förslag om framtidens utbildningar

Den 10.oktover samlades unga vuxna från de nordiska länderna i Reykjaviks stadsteater till att diskutera hur Norden kan uppnå Agenda 2030, med en speciell focus på mål 4.7 utbildning för alla.

 
Foto: Hildur Hrönn Oddsdóttir Foto: Hildur Hrönn Oddsdóttir

Workshoppen CleverCompetence ordnades av NVL, isländska utbildningsministeriet och Arbetslivets utbildningscenter (FA).  Dagen började med ett besök hos företaget CCP som bland annat har skapat dataspelet Eve Online, där fick deltagarna presentation om hur ett virtuellt samhälle kan skapas och hur demokrati kan fungera i en virtuell värld. Vid öppningen av workshoppen höll Islands utbildningsminister, Lilja Dögg Alferðsdóttir ett inspirerande tal. Där hon uppmuntrade deltagarna att komma med kreativa förslag på hur man kan åstadkomma nödvändiga förändringar inför framtiden.  

Efter ministerns tal deltog alla aktivt i de diverse workshops som hade den gemensamma nämnaren att försöka lyfta fram framtida skolan, medborgarskap och inklusion. Deltagarna lade fram innovativa och kreativa förslag hur de vil utbilda sig i framtiden. Ministeriet för utbildning och kultur tillsammans med NVL kommer att sammanställa resultaten och offentliggöra dem. 

Det var trötta men glada människor som lämnade stadsteatern sent på eftermiddagen efter ett mycket aktivt och givande arbete.