Hva skjer?
Deltakerne møtes fire ganger over tre dager i forskjellige land; Norge (Oslo), Danmark (Samsø), Island og Finland. Samlingene kombinerer teori og praksis, deltakerne deler erfaringer og kunnskap, diskuterer, presenterer sine lokale prosjekter og veileder hverandre.
Hvorfor?
Målet med utdanningen er sammen å utvikle pedagogiske metoder for hvordan vi kan motivere og inspirere enkeltmennesker og nærmiljøet til å bidra til en bærekraftig framtid.
Hvem
Målgruppen er undervisere, medarbeidere, ledere og andre som ønsker kunnskap og nye formidlings metoder og få inspirasjon til å utvikle nærmiljøene. De er med.
NVLs nettverk og arbeidsgruppe for kunnskap for bærekraftig utvikling:
Tove Holm, Finland, Sykli , Environmental School of Finland
Kirsten Paaby, Norge, Stiftelsen Idébanken
Caitlin Wilson, Island, Landvernd
Henrika Nordin, Finland, Bildningsalliansen
Malene Lunden, Danmark, Samsø Energiakademi
Miriam Sannum, Sverige, Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland
Brita Phuthi, Norge, Folkehøgskolerådet
Ellen Stavlund, Norge, NVL og Voksenopplæringsforbundet
Deltaker samlinger
Oslo 14. – 16. mars
Samsø 13. - 15. juni
Island 14. – 15. september (13. og 16. er reisedager)
Finland 21. - 23. november
Hvorfor en nordisk utdanning?
Nordisk Ministerråd har som visjon at Norden skal være en ledende region for kunnskap og velferd. Rådet ønsker blant annet gjennom samarbeid å styrke en nordisk strategi for bærekraftig utvikling. De nordiske landene har lang tradisjon for tillitsbasert samarbeid, og har flere felles verdier som demokrati, menneskerettigheter og bæredyktighet. (fra samarbejdsprogram for Nordisk Ministerråd for Uddannelse og Forskning – gældende fra 2015)

Ansvarlige for Utdanning for bærekraftig utvikling: Bak fra venstre, Kirsten Paaby, Ellen Stavlund, Malene Lundén, Foran fra v. Caitlin Wilson, Tove Holm og Miriam Sannum

Glimt fra samlingen i Oslo