Uusi koulutusohjelma yrityksen perustamisesta ja kehittämisestä

 

Koulutusohjelman taustalla on maaliskuussa 2012 luotu yhdistys ChangeAgents.gl. Yhdistyksen tavoitteena on auttaa enemmän käytäntöön kuin teoriaan suuntautuneita oppilaita kehittämällä käytännönläheistä pedagogiikkaa, jonka lähtökohtana ovat käytännön haasteet teoreettisten kysymyksenasetteluiden sijaan. Niinpä yrittäjyyskoulutusohjelman opiskelijat lähetetään tutustumaan grönlantilaisiin kohteisiin, joissa heidän tavoitteenaan on kehittää ratkaisuja todellisiin sosiaalisiin, kulttuurisiin, kaupallisiin sekä ympäristöön liittyviin yhteiskuntahaasteisiin.
19 grönlantilaisyritystä tukee koulutusohjelmaa taloudellisesti sekä tarjoamalla tietotaitoaan ja voimavarojaan sen käyttöön.
Koulutusohjelmasta tekee erityisen myös se, että se on suunniteltu yhdessä koulutuksen potentiaalisten kohderyhmien sekä yhteistyöstä kiinnostuneiden työpaikkojen kanssa. Palautetta ja ideoita kerätään jatkuvasti tapaamisten, workshopien ja Facebookin kautta. Esimerkkejä ja tuloksia koulutusohjelman suunnitteluvaiheesta löydät englanniksi täältä: HTML
Tällä hetkellä koulutusohjelman suunnittelu siis on vielä kesken. Koulutus käynnistyy kaksivuotisena vuonna 2014, ja siihen otetaan noin 20 opiskelijaa joka vuosi.

Tutustu myös YES-koulutuksen Facebook-ryhmään: www.facebook.com/YESGreenland