Voksenunderviseres kompetencer – særlig fokus på informationsarbejdet

Resultater fra det europæiske projekt LEK-AE er nu til rådighed og kan bruges til professionalisering og kvalitetsudvikling i voksenuddannelsessektoren

 
Foto: Pexels Foto: Pexels

Det er det første projekt på europæisk niveau, som fokuserer på journalistiske kompetencer som en vigtig professionel kompetence for voksenundervisere.

Materialet, som er produceret af LEK projektet, kan hjælpe organisationer, som beskæftiger sig med voksenuddannelse, til at blive mere opmærksom på den vigtige rolle journalistik har i forhold til at øge viden og bevidstheden om læring. 

Projektets resultater kan bruges til at træne og guide voksenundervisere til at bruge journalistiske metoder, som f.eks. journalistiske artikler, kampagner, online medier og kontakte massemedier. 

Værktøjskassen inkluderer et øvelsescurriculum, et simulationsspil, online redskaber og en kommunikations guide. Alle materialer er tilgængelig på engelsk, udvalgte materialer også på dansk, finsk og norsk. 

Curriculum kan bruges til oplæring af personalet i organisationer, som beskæftiger sig med voksenuddannelse, da de i stigende grad står overfor nye kommunikationsopgaver i deres professionelle virke.  

Curriculum består af seks moduler, som kan bruges selvstændigt i henhold til organisationens læringsmål. 
Ud over modulerne kan underviserne bruge et simulationsspil, som giver deltagerne mulighed for at prøve praktiske aktiviteter og webinars, som giver yderligere læringsmuligheder.

Webinars kan præsentere et eller flere moduler, eller dele af moduler. De kan også være en støtte til de lærende i deres individuelle læringsproces, følge op på individuelle opgaver og er i øvrigt en arena til at dele erfaringer. 

Håndbogen hjælper organisationer inden for voksenuddannelse med at forstå produktionen af webinars til kommunikation om voksenuddannelse og introducerer derudover de teknologiske og metodologiske aspekter af webinars.