Vuxendidaktik – fjorton tankelinjer i forskningen om vuxnas lärande

Vuxendidaktik – fjorton tankelinjer i forskningen om vuxnas lärande är en nyutkommen bok som bland annat innehåller en genomgång av vad didaktik egentligen är, varför man som vuxen ska studera och vad det är som styr vuxnas lärande.

 

Idag är det både vanligt och självklart att vuxna studerar. Vuxenundervisningen sker i alla möjliga sammanhang, som i studiecirklar, på arbetsplatser, högskolekurser och i föreningslivet. Vuxenstudierna följer inte alltid någon läroplan utan grundar sig ofta på andra idéer – om vad man bör lära sig, hur det ska gå till och varför. Boken Vuxendidaktik gör en grundlig genomgång av den internationella forskningen om vuxnas lärande och författaren har i boken mejslat fram fjorton tankelinjer. Målet är att dessa tankelinjer ska hjälpa lärare, lärarstuderande, ledare och utbildningsansvariga att reflektera över och sätta didaktiska val i ett sammanhang. 

Om författaren: Staffan Larsson är professor emeritus i vuxenpedagogik. Han har under 35 år ägnat sig åt forskning om vuxnas studier. 

Läs mer på Mynewsdesk.com.
 E-post: Asta.Modig(ät)skolverket.se