Yrityksille rahoitusta perustaito-opetuksen järjestämiseen

 

- Hakemusten määrä on noussut ilahduttavasti edellisestä vuodesta. Lisäksi tämänvuotiset hakemukset tulivat pääosin uusilta hakijoilta, kertoo Voxin johtaja Turid Kjølseth. Perustaito-ohjelman rahoitus tulee vuoden 2006 valtionbudjetista.

Opetusministeri Øyistein Djupedalin mielestä ohjelmalla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. - Ohjelmalla on merkitystä sekä yksilötasolla että yritystasolla. Tämän hetken työelämälle ominaiset nopeat teknologiset muutokset vaativat entistä enemmän yksittäiseltä työntekijältä. Djupedalin mukaan oppimistaidot ja uuden osaamisen omaksuminen ovat yhä tärkeämpiä töelämän taitoja. - Yrityksille työntekijöiden riittävät perustaidot ovat tärkeitä, jotta muutoksia voidaan toteuttaa ja uutta teknologiaa ottaa käyttöön. Puutteelliset perustaidot voivat estää innovaatioita ja kehitystä, Djupedal toteaa.
 
Suurin osa tukea saaneista yrityksistä järjestää opetusta kaikissa perustaidoissa. Toiseksi yleisintä on luku- ja kirjoitusopetuksen yhdistäminen tietotekniikkaopetukseen. Yritysten saamat tukisummat vaihtelevat 15 000 kruunun ja 900 000 kruunun välillä. Hakijoissa on niin yhden hengen yrityksiä kuin suuria yritysryppäitä, joissa koulutukseen osallistuu monta sataa työntekijää. Tukea saaneista suurin osa on kunnallissektorin, elintarvikealan, teollisuuden ja hoitoalan organisaatioita.

Yhteyshenkilöt
Turid Kjølseth, johtaja, Vox. Puh: 23 38 13 10/93 43 93 62
S-posti: turid.kjolseth(ät)vox.no
Tom Sørhus, apulaisjohtaja, Vox. Puh: 23 38 13 42/93 43 93 14
S-posti: tom.sorhus(ät)vox.no