Øget fokus på beskæftigelsesmulighederne for unge handicappede

Børne-og uddannelsesministeriet og Social- og arbejdsministeriet har bevilget en tillægsbevilling til koordinering af information om uddannelsesudbud og jobmuligheder.

 
 Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson, Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp, og børne-og uddannelsesminister Ásmundur Einar Daðason underskriver en aftale. Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson, Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp, og børne-og uddannelsesminister Ásmundur Einar Daðason underskriver en aftale. Foto: Islands regering

Landsforeningen for mennesker med intellektuelle handicap, Þroskahjálp, har det seneste år arbejdet med en kortlægning af studie- og beskæftigelsesmuligheder for unge handicappede og et oplæg for studerende, der skal færdiggøre deres studier i gymnasiet.

Tillægsbevillingen fra Børne- og uddannelsesministeriet og Social- og arbejdsministeriet beløber sig til ISK 17 mio. til den fortsatte udvikling af projektet i årene 2023–2024.

”Uddannelse er nøglen til jobmuligheder, og det vil blive endnu vigtigere i den nærmeste fremtid, når kunstig intelligens og øget automatisering fjerner job, der ikke kræver specifikke færdigheder og viden. Vores fornemmelse er, at der er en bevidsthed i offentligheden om handicappedes rettigheder, og vi vil fortsætte med at arbejde sammen om at nedbryde menneskeskabte mure. Som det står i FN's globale mål: Efterlad ingen”, siger Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp.

Nyhed og billede er fra Islands regering