Ældre i Maniitsoq bliver fortrolige med tablets

Ældreforbundet i Maniitsoq har etableret projektet Senior-Surf, som har til formål at gør ældre borgere mere fortrolige med at bruge IT teknologi og samtidig skal unge mennesker fra lokalsamfundet stå for oplæring af brugen af udstyrene. Det har en forbindelse med bærdygtighedsprojekterne i Qeqqata Kommunea (kommunen i Vestgrønland) og forbundet har arbejdet på at skaffe fem computertablets og en stationær computer. Velux Fonden har bidraget med 27.000 kr. til projektet.

 

Udstyrene skal være hos værestedet for ældre mennesker i Maniitsoq, hvor iPads og en computer bliver tilgængelige for medlemmer og hvor én iPad kan tages med hjem. De ældre skal blandt andet lære at holde kontakt med familien fra andre byer og bygder gennem videoopkald ved at udnytte internetforbindelsen, da vilkårene i landet er blevet bedre de seneste par år og stadig er i udvikling i en positiv retning.
 En af mulighederne for at få hjælp fra unge mennesker kan komme fra venskabsforeningen, en polkadansforening, hvor de unge medlemmer kan stå for oplæringen. Dette skal være med til at opbygge et sammenhold mellem unge og ældre på socialt plan, gennem forveksling af erfaringer for teknologi på den ene side og livserfaringer på den anden, som kan være emner som anderledes opvækst, religion eller hvad de unge vil spørge om, siger Margrethe Lyberth, bestyrelsesmedlem for Ældreforbundet i Maniitsoq. 
Minik Hansen
 E-post: mh(ät)suliplus.gl