Ønsker et generelt kompetenceløft

 

 

Vígdis Johannesen fra Færøerne er formand for Torshavns Kvindelige Arbejderforbund. Hun deltager i Nordiske Broer sammen med 7 andre kvinder fra tre forskellige fagforeninger på Færøerne.

Vígdis deltog i Nordiske Broer, fordi hun er interesseret i, at der skabes bedre muligheder for kompetenceudvikling for ufaglærte og kortuddannede. – De kortuddannede bør få bedre mulighed for at være mere aktive i samfundet. På Færøerne har vi eksempelvis en stor gruppe kvinder fra udlandet, der bør få mulighed for at deltage i kurser, så at de integreres i det færøske samfund, siger Vígdis Johannesen.

- Selvtilliden hos mennesker med korte uddannelser er ikke altid den bedste, så en god begyndelse ville være kurser i selvudvikling og selvtillid. Almen viden er også et relevant kursus, udover de mere faglige kurser. De, der starter på en arbejdsplads, bør have mulighed for at få et certifikat med en mulig validering for øje. Vores ufaglærte behøver ikke nødvendigvis at ende som professorer, men alle har godt af at få udvidet horisonten. Og et generelt kompetence-løft er jo kun godt, både for det enkelte menneske og for samfundet, siger Vígdis.

Vígdis og de andre færøske kvinder er glade for, at de rejste til Reykjavík for at deltage i konferencen. – Vi fik alle meget ud af at deltage. Det var især interessant at høre om, hvordan andre lande har arbejdet med at etablere voksenlæring. Jeg vil nu forsøge at skabe et samarbejde mellem vore fagforeninger for at få tingene til at ske. Vi har set, at det har været muligt i andre lande, så det bør også være muligt på Færøerne, siger Vígdis Johannesen til DialogWeb.

Læs mere om Havnar Arbeiðskvinnufelag, eller Torshavns Kvindelige Arbejderforbund, på www.hak.fo. Hjemmesiden er på færøsk.