Resurser

Alfagodigital

Afagodigital är en metodisk hjälp för opplæringen i grunnleggende literasitet som sträver att inkludere digitale lese- og skrivepraksiser fra starten av. 

Informasjon og ideer om hvordan du kan bruke digitale ressurser i opplæringen. utbildning i grundläggande litteracitet. 

Du kan lese beskrivelser av undervisningsopplegg og se filmer fra opplæringen som illustrerer dette. Det hører også med spørsmål til refleksjon og diskusjon som kan brukes i lærerkollegiet når dere skal jobbe med digitale ressurser.

Læs mere her

Valiguide

ValiGuide erbjuder ett omfattande urval av material, vägledning och rekommendationer för praktiker som arbetar med validering av vuxnas icke-formella och informella tidigare lärande.

”ValiGuide er nyskabende, for vi har aldrig tidligere hverken i nationalt eller nordisk regi haft samlet så meget viden og ressourcemateriale for praktikere, der arbejder med anerkendelse af ikke-formelle og uformelle kompetencer. Målet er, at ValiGuide kan inspirere praktikere på feltet over alt i Norden, og at platformen også kan bidrage til at forbedre og professionalisere de metoder, der benyttes til at anerkende voksnes realkompetencer.

Læs mere her

Se mitt språk

Er et voksenopplæringsprogrammet i norsk tegnspråk. De som følger kurset har nemlig det til felles at de er foreldre til døve/hørselshemmede barn som er brukere av norsk tegnspråk. Programmet viser hvordan et vellykket voksenopplæringstiltak kan bidra til individuell utvikling og språkopplæring for foreldre. Målet, etter gjennomført kurs, er at foreldre skal kunne kommunisere uanstrengt på norsk tegnspråk med sine barn og deres nettverk.

I 10 korte videoer forteller sentrale personer knyttet til «Se mitt språk», om utviklingen, om hva det betyr for foreldrene og om det norske tegnspråket. ”Se mitt språk”-reportasjen er både på norsk og engelsk og alle videoene er tolket - tegnspråk er tolket til tale og tale er tolket til tegnspråk. Alle videoene er med engelsk undertekst.

Læs mere her

Forskningsresultat

NVL formidler viden om aktuelle rapporter, forskningsresultater, litteratur og konferencer, som omhandler voksnes læring

Læs mere her