Digital deltagelse

Artikler

Tre engasjerte innledere på NVLs frokostseminar. Fra venstre: Spesialrådgiver Benedikte Sterner fra LO, daglig leder Liv Dingsør, Digital Norway, og professor Mie Buhl, Aalborg universitet.

08/05/2024

Norge

9 min.

Stadig nye runder med digitalisering på arbeidsplassen kan oppleves som en uoverkommelig terskel for mange ansatte. Noen retter hendene i været og sier, nei, dette orker jeg ikke, da pensjonerer jeg meg heller, selv om jeg egentlig kunne jobbet lenger. Med bruken av kunstig intelligens (KI) har den digitale utfordringen fått en ny omdreining.

NVL website cookie

01/05/2024

Norge

12 min.

Det evinnelige spørsmålet om å godta cookies dukker stadig opp på PC-skjermen. Irriterende. Det er fristende å klikke på «Godkjenn» med en gang for å komme raskest mulig til websiden. Men hva med sporing av mine bevegelser på nettet, og tredjepart som kan bruke min godkjenning til markedsføring? Alternativet er å klikke på «Bare nødvendige» eller «Avvis», men hva mister...
ChatGPT kan bygge bro mellem ordblinde og undervisning

04/04/2024

Danmark

12 min.

Ordblinde og andre, der har udfordringer med bogstaver, har med generativ AI som ChatGPT fået nye muligheder for at udtrykke sig og læse svære tekster, fortæller lærer og ekspert.

Isak Aaltonen har en liten dröm om att en dag starta ett företag. Han berättar också att han lär sig något nytt varje dag under kursen.

04/01/2024

Åland

8 min.

Digitaliseringen i samhället växer sig allt större och därmed behoven av digital kompetens.
Att logga in på nätbanken, hämta ut mediciner eller sköta skatteärenden är sådant som görs i mobilen eller surfplattan. På Åland får arbetssökande kurs i just detta.

Grit:lab vy över lokalerna

06/10/2022

Åland

7 min.

Grit:lab är ett resultat av samarbete mellan det åländska spelbolaget Paf, Ålands yrkesgymnasium och Ålands landskapsregering. En kodarskola som är helt projektbaserad med deltagare från över 20 olika länder.

Digital Likestilling

15/09/2022

Norden

10 min.

Nåtidens nordiske samfunn byr på raske endringer, ikke minst angående digitalisering og automatisering. Og der er vi ikke alle likestilt. I Norden er påvist stor variasjon mellom eldre borgeres tilgang til digital kunnskap og kompetanser. Men i alle landene arbeides det med forskjellige tiltak for å styrke kompetansen slik de kan benytte digital teknologi til gavn og glede.

Digital delaktighet – vi känner Finland på pulsen

31/05/2022

Finland

6 min.

Hur ska vi kunna nå alla människor som faller utanför det digitala samhället? Frågan är högaktuell. Hur gör man i Finland? Har man lärt sig något från andra nordiska länder? Vi lät två finländska representanter i NVL Digital svara.

Islands Digitale kompetanseklynge

17/11/2021

Island

11 min.

Teknologi driver dagens samfunnsutvikling, i offentlig sektor og næringslivet og har stor innflytelse på konkurranseevne. De teknologiske endringene er kontinuerlige, men endringstakten er raskere enn vi har sett hittil.

Be Digital to meet the digital divide

26/10/2021

Norden

14 min.

NVL disseminates the results of the Nord Plus Adults Project. Be Digital-Social Media for 50+ is a two-year Baltic-Nordic project supported by the Nord Plus Adult program. The focus of the project was on strengthening the social media skills necessary for older employees to succeed both at work and in everyday life.

Fjernundervisning: Hvad vi kan lære om at lære af coronaen

26/10/2020

Danmark

16 min.

Daniella Tasic Hansen, der er specialkonsulent i e-læringspædagogik på Det Nationale Videncenter for e-læring (eVidenCenter), er stor fortaler for blended learning. Det er også det, mange skoler efterspørger lige nu. Blandt andet fordi onlineundervisningen under corona-nedlukningen viste sig ikke at kunne stå alene.

Vi skal have alle med

11/06/2020

Danmark

16 min.

Danske erfaringer med online undervisning i den grundlæggende litteracitet.

WhatsApp

11/06/2020

Norden

15 min.

Nordiska erfarenheter från distansundervisning i grundläggande litteracitet