Validering- vägledning - integration

 

24 januari kl. 8.30-15.00
Alandica, auditoriet

 
11-12-2018
Start: 24. januar 2019 08:30:00
End:   24. januar 2019 15:00:00

Framtidens arbetsmarknad är full av möjligheter! Vi som ansvarar och verkar inom områdena vägledning, validering och integration behöver därför skapa de bästa förutsättningarna för att rusta ålänningar inför framtiden.

Det första vi behöver göra är att tillse att alla i behov av vägledning och validering kan få hjälp. Så är det inte idag. Under seminariet diskuterar vi vem som i framtiden ska ansvara för det behov som idag ”faller mellan stolarna”.

Förutom ansvarsfrågan funderar vi över vad framtidsvägledning är? Hurudana valideringstjänster behövs på Åland inför framtiden? Hur är vi bättre förberedda på den vägledning och validering som personer behöver som flyttar hit?

Karriärvägledning, vad, hur och varför?

Leif Andergren är vår inspiratör under förmiddagen. Han har en bred yrkeserfarenhet inom vägledningsområdet, både som föreläsare, författare och praktiker. På eftermiddagen håller vi en paneldebatt.

Vägledningen på Åland är i fokus men vi lyfter även frågor som ligger i skärningspunkten mellan vägledning, validering och integration. Vi bekantar oss med cases och ställer frågan: Skulle du vägleda (ditt ansvar) eller skicka vidare?

Anmäl dig till seminariet senast den 17 januari 2019 via länken här.

Arrangörer:

Utbildnings- och kulturavdelningen
Nordiskt nätverk för vuxnas lärande (NVL)

Udklip5.JPG Udkli99p.JPG