Cecilia Palm är ny generalsekreterare för Folkuniversitetet

 

Cecilia Palm är Folkuniversitetets nya generalsekreterare. Hon efterträder Michel Wlodarczyk som innehaft posten sedan 2006. Cecilia Palm har arbetat 42 år inom Folkuniversitetet och kommer senast från uppdraget som rektor för region öst.

- En av mina visioner för Folkuniversitetet är att stärka och konkretisera samarbetet mellan våra regioner, säger Cecilia Palm.

Cecilia Palm är utbildad civilekonom vid Stockholms universitet. Hennes historia präglas också av ett genomgående engagemang för Frankrike och det franska språket och hon har bland annat en fransk studentexamen. Cecilia Palm har ett stort engagemang för internationella frågor, något hon även kommer att driva som generalsekreterare.

- Folkuniversitetets kärnvärden är oberoende, universitetsanknytning och nyskapande. Jag vill lyfta det internationella perspektivet och göra även det till ett av våra kännetecken, säger Cecilia Palm.

Folkuniversitetet har verksamhet inom all typ av vuxenutbildning, från studiecirklar och kulturarrangemang till arbetsmarknadsprojekt, personalutbildningar samt längre yrkes- och studieförberedande utbildningar. 
Under våren kommer Cecilia Palm bland annat att följa arbetet med att utforma nytt bidragssystem för folkbildningen. 

- Jag väntar även med intresse på utfallet av yh-myndighetens tilldelning av nya utbildningar som kommer nu i januari, säger Cecilia Palm som tillträdde sin tjänst som generalsekreterare den 12 januari 2015.

Källa: Pressmeddelande