Dagen for uddannelse i turisme for første gang i Island

 

 

Det første turistfirma til at modtage denne anerkendelse er Hópbílar i Hafnarfjörður, et firma som beskæftiger sig med transport af folk. Firmaet har med et betydeligt fremtids syn lagt vægt på erhvervsuddannelse i alt sit arbejde med det mål at øge medarbejdernes fornøjelse men ikke mindst har det opnået at øge firmaets konkurrencekraft og fortjeneste i firmaets drift som er et eksempel til efterfølgelse. 

I dommerkomitéens begrundelse siger følgende:
• Firmaet fører en målbevidst strategi og en stadig arbejdsmetode ved indledning af kvalitetssystem hvor man taget er hensyn til miljø- og kvalitetsmæssige forhold.
• Firmaet har opnået et bestemt og direkte konkurrenceforskud gennem målbevidst oplæringsstrategi for medarbejderne.
• Firmaet har lagt vægt på oplæring og tilpasning af fremmedarbejdere.
• Firmaet analyserer af omhu, træningsbehov for sine medarbejdere, målbevidst oplæring for nyansatte og lægger vægt på at medarbejdere får mulighed for at udvikle sig i erhvervet.
• Firmaet har målbevidst benyttet sig af erhvervsuddannelsesfond for at opnå bedre resultater i virksomheden.

I SAF's oplærings- og uddannelsesstrategi står at et af hovedmålene er at øge turistfirmaernes konkurrenceevne og fortjeneste samt at påvirke ledernes og medarbejdernes værdier og indstilling til uddannelse, livslang læring og erhvervstræning. Dagen for uddannelse i turisme havde den betydning at vække ledernes opmærksomhed på at uddannelse, livslang læring og erhvervstræning er af stor betydning for medarbejderne og selve firmaerne. 

Läs mer...