Delartips för dig som arrangerar eMedborgarvecka 5-11 oktober – kom till Twitterchatt #folkflex den 7 okt kl 20-22

 

 

Snart börjar eMedborgarveckan 2015!

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka med e-tjänster i fokus. I år pågår den under tiden 5-11 oktober över hela vårt land.

Fler skolor, organisationer, myndigheter och företag än någonsin har anmält sig till årets kampanj. Vi är särskilt glada att se alla folkhögskolor och studieförbund som kommer att medverka. Har ni missat att anmäla er och vill hänga på? Kolla här.

Vad ska ni göra?

Det är en god idé att samverka med andra. Flera organisationer på samma ort kan peppa och stötta varandra. Nytt för året är att Försäkringskassan och Skattekontoren i hela landet deltar överallt. Kanske kan ni länka till varandra och jobba ihop? Exempelvis kan skolan eller studieförbundet göra studiebesök hos Skatteverket eller på biblioteket. Här hittar ni en karta över de som anmält sig.

Tips!

eMedborgarveckan lanserar en kortfilmstävling. Det handlar om att göra en kortfilm om e-tjänster. Man får välja mellan fem tjänster och en av dem är ”ansök till folkhögskola”.
Filmen ska in senast den 30 oktober 2015. Mer information om kortfilmstävlingen hittar man här.

Vi stöttar på Twitterchatt!

Vi på reflexredaktionen stöttar er som är arrangörer – onsdag 7 oktober kl 20-22 kan du chatta med några av oss på Twitter. Få och dela idéer, tankar och arbetsmetoder med varandra. Kontakta oss! Vi finns på @reflexlar på Twitter. Tagga inlägg på Twitter med #folkflex

Folkbildare på Fejan

Redan nu kan du skriva frågor i Facebookgruppen som bär namnet ”Folkbildare på Fejan”. (Sluten grupp, be att få bli medlem.)

Öka kompetensen!

eMedborgarveckan består av insatser och aktiviteter från de som anmält sig som deltagare. Syftet är att öka den digitala kompetensen hos landets invånare.

4:e basfärdigheten

Internet och informationshantering kallas numera den fjärde basfärdigheten, vid sidan av att läsa, skriva och räkna. Det är en komplicerad färdighet som många fortfarande saknar eller har svårt att upprätthålla. Först med den kan man bli anställningsbar, förberedd för fortsatta studier och klara sitt vardagsliv. En utmaning för alla oss pedagoger som möter kurs- och cirkeldeltagare till vardags!

Välkommen!

Hör av dig till ”Folkbildare på Fejan” eller direkt online på Twitterchatt, #flexlar, 7 okt kl 20-22!

Reflexredaktionen