Fart sat på valideringsarbejde

Arbejdet med at etablere et system for validering på Færøerne har været i gang i nogle år.

 

I 2014 blev en lov om validering vedtaget i Lagtinget, og i 2015 ansatte Landsstyret en koordinator til at forberede iværksættelse af validering. Færøerne er med i NVLs netværkssamarbejde om validering. Dette har givet os godt indblik og betydningsfuld viden om validering, og om hvordan diverse valideringsspørgsmål kan håndteres på bedste måde, siger John Dalsgarð, valideringskoordiantor i Undervisningsministeriet på Færøerne.

I regeringens finanslovsforslag for 2017, som blev vedtaget i Lagtinget i december 2016, er der afsat flere resurser til validering. Dette medfører, at der kan sættes mere fart på arbejdet med at organisere og iværksætte validering. Dertil regner vi med, at vi konkret kan gå igang med validering indenfor enkelte uddannelser i 2017, tilføjer John Dalsgarð.

På Færøerne er der også for nylig etableret et lokalt valideringsnetværk, som er i gang med at lægge planer sammen med ministeriets valideringskoordinator. På næste møde skal netværket blandt andet evaluere seminaret, som i samarbejde med NVL blev afholdt sidste efterår, samt diskutere kommende muligheder for iværksættelse af validering i 2017.

Læs mer om arbejdet med validering på Færøerne her