Folkeoplysningen skal være eksperter i kulturmøde

 
Forfatterne er tre medarbejdere i Højskolernes Hus, og de skriver bl.a. Folkeoplysningens overlevelse er betinget af dens evne til at være eksperter i kulturmøder. Men "Hvad angår kulturmøder, ligger folkeoplysningen generelt set og roder det samme sted som for 10 år siden. Statistikkerne taler deres eget sprog. Medlemstal og aktive medlemmer viser, at vi ikke har været i stand til aktivere og skabe deltagelse i et omfang, der burde være et minimum. Det gælder også, når man ser på ansatte, bestyrelser og ledere."
"Udfordringen er at vise de unge, at højskolen og de folkeoplysende organisationer i høj grad er parat til at skabe rum, hvor mangfoldigheden er en styrke, hvor den enkeltes kulturelle forudsætninger respekteres, og hvor danskheden er bredere formuleret end i den offentlige debat.
Vores håb er, at mødet kan udvide horisonter i begge retninger, fordi ethvert fællesskab, inklusive det danske samfund, hele tiden har brug for at udvikle sig, redefinere sig og genoverveje sig selv som forudsætning for et holdbart eksistensgrundlag til tiden."
Hele artiklen kan læses på dansk folkeoplysnings samråds hjemmeside.
1291