Import af undervisning – ”Første skoledag i Svendborg”

 

Under initiativet ”Import af undervisning” skal seks arresthuse de næste to år indgå i et pilotprojekt, hvor lærere fra uddannelsesinstitutioner udefra skal undervise de indsatte. Formålet er en mere fleksibel undervisningsform, som kan tilpasses den enkeltes behov bedst muligt.

I sidste uge afholdt Arresthuset i Svendborg en lille happening for de indsatte. Her blev de nye undervisningslokaler vist frem, og de indsatte mødte personalet fra VUC Svendborg, som skal undervise i den nye skole. De havde også mulighed for at tale med de tre betjente, der har været en aktiv del af projektets uddannelsesteam i arresthuset.

Arrestforvarer i Arresthuset i Svendborg, Søren Tolderlund, roser personalet for at gå konstruktivt til opgaven og for at se nye muligheder frem for begrænsninger.
 
”Jeg ser frem til, at vi i løbet af de to år, som projektet varer, gør os brugbare erfaringer til glæde og gavn både for os selv og andre. Jeg tror på succes, og godt begyndt er halvt fuldendt,” siger han.
 
Otte ud af ni af de tilstedeværende indsatte meldte sig straks til den nye skole, og der blev generelt udtrykt stor tilfredshed med det nye initiativ fra alle parter. De indsatte kunne også nyde et stykke friskbagt kage og kaffe under arrangementet.

Artikel er skrevet af Via Christensen.