Karriärvägledning i en ny tid

Webbinarium 28 september, 2021 Kl. 12.00-16.00 CET (start 8:00 Grönland; 11:00 Färöarna; 13:00 Åland)

 
Foto: Kimberly Farmer Foto: Kimberly Farmer

Målgrupper för webbinarium är studiehandledare, skolledare och rektorer, personal vid arbetsmarknads- och studieservicemyndigheter, arbets- och näringsbyråer samt övriga som arbetar med vägledning och samordning av vägledningstjänster. Vägledning kan ses som en länk, eller bro mellan olika sektorer: utbildning, arbetsliv, social sektor.

Webbinarium kommer att skapa möjlighet att:

  • Lära mer om strategier för livslång vägledning i Norden;
  • Diskutera utmaningar med att utveckla system för e-vägledning;
  • Reflektera över utmaningar och möjligheter med e-vägledning i de självstyrande områdena

Bland inviterade talare är bl.a. Ulla Jill Karlsson, konsultativ tjänsteman från Undervisnings- och kulturministeriet i Finland och Lars Hugsén, studie- och karriärvägledare med mångårig erfarenhet av e-vägledning. För närvarande arbetar Lars som projektledare i Framtidskortet, som är ett samarbete mellan Region Norrbotten, Region Blekinge, Arbetsmarknadsförvaltningen i Luleå kommun, Norrtälje vuxenutbildning samt Vuxenutbildningen i Karlshamn, Sverige.

Dialogmöte 29 september

NVL arrangerar ett Dialogmöte den 29 september i anslutning till seminarium. Dialogmöte sätter fokus på strategier för livslång vägledning (LLV) för de självstyrande områdena Grönland, Färöarna och Åland? Du är varmt välkommen att delta båda dagar. Program för webbinarium och Dialogmöte uppdateras löpande. Registrering och program för Dialogmöte hittar du här.

Kontakt: Bodil Regårdh, bodil.regardh@regeringen.ax