Tutkintoa vailla olevia houkutellaan kirjojen ääreen uudella koulutuksella

Etelä-Grönlannissa panostetaan nyt erityisesti peruskoulun jälkeistä tutkintoa vailla olevien koulutustason parantamiseen. Siksi paikallinen oppilaitos Campus Kujalleq järjestää uuden kaksivuotisen palveluavustajakoulutuksen.

 
Etelä-Grönlannin Qaqortoqissa sijaitseva Campus Kujalleq käynnistää uuden palveluavustajakoulutuksen elokuussa 2014. Mads Odgaard Etelä-Grönlannin Qaqortoqissa sijaitseva Campus Kujalleq käynnistää uuden palveluavustajakoulutuksen elokuussa 2014.

Grönlannin maaseudulla asuvien koulutustaso on liian matala, ja Etelä-Grönlannissa sijaitseva oppilaitos Campus Kujalleq pyrkii nostamaan sitä käynnistämällä 7. elokuuta 2014 uuden palveluavustajakoulutuksen. Koulutusohjelma on suunnattu erityisesti peruskoulun jälkeistä tutkintoa vailla oleville. Kaksivuotinen koulutus suuntautuu vähittäiskaupan ja hallinnon aloille, mikä näkyy myös sen sisällössä. 

Opintoihin sisältyy grönlannin kielen lisäksi laaja valikoima käytäntö- ja teoriapainotteisia aineita, kuten kauppatapa, myyntityö/palvelu, pankkipalvelut, somistus, visuaalinen markkinointi, kylttien tekstaus ja yritystalous. 

Koulutuksen pitkän aikavälin tavoite on motivoida opiskelijoita jatkamaan opintojaan kaupan ja toimistoalan koulutusohjelmassa.