Yrkesutbildningar viktig nyckel för framtida kompetens till företag

Eget företagande är mycket vanligare bland yrkesutbildade än bland mer teoretiskt skolade akademiker. Därför måste eget företagande uppmuntras som en naturlig del i utbildningen.

 
Emmastina Dannered (hudterapeut, bronsmedalj i VM 2015), Daniel Wiberg (Företagarna), Frida Gustafsson (fordonslackerare, silvermedalj i VM 2015) Emmastina Dannered (hudterapeut, bronsmedalj i VM 2015), Daniel Wiberg (Företagarna), Frida Gustafsson (fordonslackerare, silvermedalj i VM 2015)

Hur skapar vi attraktiva och kvalitativa yrkesprogram? Det var titeln på ett frukostseminarium som Fredrik Christensson (c), talesperson för högre utbildning och Svenskt Näringsliv, anordnade i riksdagen 9 juni 2016.

Mot bättre yrkesutbildningar

Efterfrågan på gymnasial yrkeskompetens är stor och kompetensförsörjningsbehoven i svenska företag är stora. Trots det är söktrycket till gymnasieskolans yrkesprogram oroväckande lågt och sjunkande. Seminariet handlade därför om hur branscher kan bidra till att höja kvaliteten och attraktionskraften för yrkesutbildningar.

Läs mer

Källa: Företagarna

kompetens_wiberg.jpg