15/11/2021

- 15/11/2021

13:00

Online,

Svensk

Vägledning/kartläggning och validering inom komvux

Välkommen till aktuell information och erfarenhetsutbyte om vägledning/kartläggning och validering inom komvux.

Vägledning/kartläggning och validering inom komvux

Vägledning/kartläggning och validering inom komvux Foto: Foto: Adam Winger

Skolverket och NVL, Nordiskt nätverk för vuxnas lärande, bjuder in till en digital träff för att dela erfarenheter om hur kartläggning och validering kan kopplas samman för att öka kvaliteten.

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet om vägledning/kartläggning och validering via denna länklänk. SKO Vägledning/kartläggning och validering inom komvux 15 nov (delegia.com)

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare och yrkeslärare inom kommunal vuxenutbildning.

Tid och plats

Måndag 15 november, kl. 13-16.

Webbinarium.

Program

Information om statsbidrag för kartläggning och validering inom yrkesutbildning i komvux.

Under 2021 finns 35 miljoner att söka för att utveckla kartläggning och validering inom yrkesutbildning i komvux. Erfarenhetsutbyte: Om hur kartläggning och validering kan kopplas samman för att öka kvaliteten. Och hur gör man för att koppla på en kompletterande utbildning? Delta i webbinariet och dela med dig av hur du redan gör eller hur tankarna går i samband med utlysningen av ett särskilt statsbidrag.

Skolverkets verktyg för kartläggning av yrkeskunskaper och om hur detta kan användas för nyanlända. I verktyget finns översättning från svenska till ett antal ofta förekommande språk bland nyanlända. Det centrala innehållet i alla kurser inom komvux är översatt. Verktyget kan till exempel användas vid inledande kartläggning och individen kan lättare förstå vilka kunskaper som kan valideras. För den som vill gå vidare är det möjligt att också göra en självskattning. Översättningen kan även underlätta kommunikationen vid bedömning av individens kunskaper.

Erfarenhetsutbyte: Om hur kartläggningsverktyget kan användas för att underlätta inför och under en validering.

Aktuellt stöd kring vägledning/kartläggning och validering. Myndigheten för yrkeshögskolan medverkar om sitt stöd till validering. Nordiskt nätverk för vuxnas lärande (NVL) informerar om stöd för validering.

Kontakt

Margaretha.allen@skolverket.se
Agnetha.kronqvist@skolverket.se

Share This