Workshops
Sprog og matematik
Birgitte Henriksen, lektor, Københavns Professionshøjskole og ph.d. studerende, DPU og Jacob Nordgaard, lærer, Sprogcenter Greve.
Præsention og diskussion af en metodisk tilgang i form af en drejebog, som kan bruges i planlægning og gennemførelse af undervisning med det sigte at bidrage til at udvikle underviserkompetence i at lede produktive matematiske samtaler.
Grundlæggende færdigheder og digitalisering
Det nordisk netværk for grundlæggende færdigheder.
Med udgangspunkt i en ny nordisk rapport om grundlæggende færdigheder og digitalisering diskuteres:
- Hvilken betydning grundlæggende regnefærdigheder kommer at få i et stadig mere digitaliseret hverdags-, socialt - og arbejdsliv
- Hvor vigtig er grundlæggende digitale kompetencer i en digitaliseret hverdag?
- Hvor vigtig er grundlæggende regnefærdigheder i arbejdslivet i de nordiske lande?
Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
Christer Näslund, 1:e-lärare, voksenuddannelse i Borlänge
Skolverket har flere krav til sine aktiviteter. Et af dem er, at uddannelsen skal baseres på et videnskabeligt grundlag og praksis (Skollagen, kap 1 5 §).
I workshoppen:
- præsenteres Komvux Borlänge og dennes model for kollegial læring
- samtale om begrebet
- drøftes forskningsgrundlaget begrænsninger inden for voksen undervisning.
Matematik i arbejdslivet
Elsebeth Pedersen, pædagogisk konsulent og Flemming Kastbjerg, fagkonsulent i Børne- og Undervisningsministeriet.
Med udgangspunkt i den danske model for erhvervsuddannelser gives et bud på hvilke matematiske kompetencer, der er vigtige at kunne for at kunne begå sig i arbejdslivet. Hvordan tænkes matematikundervisningen på erhvervsuddannelserne og hvordan sikres en god kobling mellem teori og praksis? Workshoppen vil tage udgangspunkt i konkrete eksempler.
Regning tæller
Tanja Aas, seniorrådgiver, afdeling for flexible læring, Kompetanse Norge.
Kompetanse Norge har i de seneste år udviklet forskellige e-læringsværktøjer inden for grundlæggende færdigheder.Disse værktøjer inkludere regnecheck, regnetest og regnehjælp / e-læring i regning. Her vil det blive muligt at få mere at vide om baggrunden for værktøjerne, processen med at lave dem, hvilke projekter vi planlægger og en mulighed for at prøve de forskellige værktøj. Alle er tilgængelige på norsk, nogen er tilgængelige på engelsk.
|