09/05/2022

Island

Digitale kompetencer

81 procent af alle islændinge har grundlæggende digitale kompetencer

I gennemsnit har 81 procent af den islandske befolkning i alderen 16-74 år mindst et grundlæggende niveau af digitale kompetencer, viser nye tal fra Eurostat.

81 procent af alle islændinge har grundlæggende digitale kompetencer

81 procent af alle islændinge har grundlæggende digitale kompetencer

Island er det eneste land, hvor over 80 procent af befolkningen har i det mindste grundlæggende digitale kompetencer. Islændingene efterfølges af finner, nordmænd og hollændere. Gennemsnittet i EU er lidt over halvdelen, 54 procent, og i Bulgarien og Rumænien har mindre end en tredjedel et grundlæggende niveau af digitale kompetencer.

Andelen med mindst grundlæggende digitale kompetencer er betydeligt højere i hovedstadsområdet, hele 84 procent, end på landet, hvor andelen er 73 procent. Yngre mennesker har derimod væsentligt flere kompetencer end ældre. 91 procent af de 16 til 24-årige har grundlæggende kompetencer eller højere kompetenceniveau, mens det kun gælder for 57 procent i aldersgruppen 65 til 74.

Forskellen mellem indfødte islændinge og indvandrere er dog kun på 1 procentpoint. Kønsforskellen er kun 2 procentpoint til fordel for mænd.

NVL arbejder for digital inklusion og derfor er det vigtigt ikke at glemme de mennesker, der er del af de 19 procent af befolkningen, som ikke har grundlæggende digitale kompetencer. Læs mere om NVL digital inklusion.

Nyheden er fra Fréttablaðið, side 4.

Flere nyheder fra NVL

En lærer og en elev sidder over for hinanden og fører en samtale, mens de sidder ved et bord i et klasseværelse omgivet af studiematerialer og farvetuscher.

23/04/2024

Norden

NVL’s netværk for uddannelse i fængsler har nedsat en arbejdsgruppe, som skal analysere og på sigt styrke uddannelsesmulighederne for kvinder i fængsel.

Ny modell for opptak til høyere utdanning

17/04/2024

Norge

Regjeringens forslag til opptak for høyere utdanning skal stimulere til at flere kommer raskere i gang med studier og ut i arbeidslivet

Webinar: Forskjeller innen digitale ferdigheter er et hinder for produktivitet – finn ut hvordan man tetter kompetansegapet

03/04/2024

Norden

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus JOTPA järjestivät 8. helmikuuta webinaarin digiosaamisesta.

Share This