19/04/2022

Danmark

Voksenuddannelse

Hjælp til ukrainere gennem partnerskab for hurtig adgang til job

Partnerskabet har til henblik at skabe de bedste muligheder for at de ukrainske flygtninge får hurtig adgang til arbejdsmarkedet ved at fokusere på kompetenceafklaring, uddannelsesbehov, oprettelse af jobbank, danskundervisning samt adgang til integrationsgrunduddannelsen.

Hjælp til ukrainere gennem partnerskab for hurtig adgang til job

Hjælp til ukrainere gennem partnerskab for hurtig adgang til job

Regeringen, dansk arbejdsgiverforening (DA), fagbevægelsens hovedorganisation (FH), akademikerne (AC), kommunernes landsforening (KL) og Danske Regioner er indgået i et partnerskab, med henblik på at skabe de bedste muligheder for at de ukrainske flygtninge, får hurtig adgang til arbejdsmarkedet. Der sættes bl.a. fokus på kompetenceafklaring, uddannelsesbehov, oprettelse af jobbank, danskundervisning samt adgang til integrationsgrunduddannelsen (IGU).

Der lægges vægt på at alle relevante parter – herunder virksomheder og frivillige organisationer – bliver inddraget i arbejdet.

Flere nyheder fra NVL

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

21/09/2023

Danmark

En ny trepartsaftale mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter skal være med til at sikre fremtidens kompetencebehov.

Tillögur að fimm stefnum í stafrænni inngildingu

20/09/2023

Norden

Nordic Network for Adult Learning (NVL) kynna fimm tillögur til að styðja við þróun stafrænnar hæfni meðal fullorðinna einstaklinga.

Fimm tilmæli um talgilda inklusjón

20/09/2023

Norden

Norðurlendskt netverk fyri vaksnamannalæring (NVL) vísir á fimm tilmæli, ið eru við til at menna talgildu førleikarnar hjá tilkomnum borgarum.

Share This