11/08/2022

Island

Voksenuddannelse, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelse

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Frafaldet på de gymnasiale uddannelser har været faldende siden 2003, og blandt de frafaldne er der flest mænd og studerende på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser.

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Fire år efter studiestart havde 29,6 % af de studerende i 2003 forladt uddannelsen uden at have afsluttet den, sammenlignet med 19,9 % i efteråret 2016. Næsten 62 % af de nye studerende i 2016 havde afsluttet uddannelsen i 2020, mens lidt over 18 % stadig var i gang med en uddannelse uden at have afsluttet den. Dette er den laveste frafaldsprocent og den højeste gennemførelsesprocent, siden Islands Statistik begyndte at offentliggøre data om nye studerende i 1995.

Flere mænd end kvinder dropper studier

25 % af mændene droppede ud uden at få en eksamen, mens andelen af kvinder, der ikke fuldførte, var 15 %.

Frafaldet var højere blandt studerende på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser

Hver tredje nye studerende på en erhvervsuddannelse i 2016 var fire år senere droppet ud uden at have afsluttet uddannelsen.

Lavere frafaldsprocent blandt indvandrere

Lidt over 46 % af de indvandrere, der begyndte på gymnasiet for første gang i efteråret 2016, havde afsluttet deres uddannelse i 2020. Det er den laveste frafaldsprocent for indvandrere, siden Islands Statistik begyndte at offentliggøre disse data, selv om andelen er betydeligt højere end blandt nye studerende med islandsk baggrund.

Nýnemar innritaðir í framhaldsskóla 2002-2016

Staða fjórum árum eftir innritun

Nýnemar innritaðir í framhaldsskóla 2002-2016

Graf fra Statistik Island. Den mellemblå linje viser, hvor stor en andel af de studerende, der gennemfører en gymnasieuddannelse, den grønne linje viser, hvor stor en andel der er stoppet før færdiggørelsen af uddannelsen, og den mørkeblå linje viser, hvor stor en andel der stadig er studieaktive.

Nyhed og statistik fra Statistik Island.

Flere nyheder fra NVL

Flere nye satsinger innen høyere utdanning og kompetanse

01/12/2023

Norge

Forslaget for Statsbudsjettet for 2024 er lagt fram og regjeringen presenterer tiltak for å styrke høyere yrkesfaglig utdanning, ordningen Fagbrev på jobb, norsk fagspråk og digital norskopplæring.

Ti anbefalinger for bedre dimensjonering av høyere utdanning

29/11/2023

Norge

Ráðin eru veitt af stofnun háskólamenntunar og hæfni (Hk-dir) sem falið var að rannsaka framboð háskólamenntunar af norska menntamálaráðuneytinu.

Sveriges regeringen genomför särskild satsning på regionalt yrkesvux i expansiva regioner

29/11/2023

Sverige

Á næsta ári mun sænska ríkisstjórnin innleiða nýjan ríkisstyrk til starfsmenntunar innan fullorðinsfræðslu sveitarfélaga á framhaldsskólastigi þar sem stofnun nýrra eða stækkun fyrirtækja er fyrirsjáanleg. Þetta á einkum við í strjálbýlum héruðum.

Share This