11/08/2022

Island

Voksenuddannelse, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelse

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Frafaldet på de gymnasiale uddannelser har været faldende siden 2003, og blandt de frafaldne er der flest mænd og studerende på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser.

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Lavere frafald på gymnasieniveau i Island

Fire år efter studiestart havde 29,6 % af de studerende i 2003 forladt uddannelsen uden at have afsluttet den, sammenlignet med 19,9 % i efteråret 2016. Næsten 62 % af de nye studerende i 2016 havde afsluttet uddannelsen i 2020, mens lidt over 18 % stadig var i gang med en uddannelse uden at have afsluttet den. Dette er den laveste frafaldsprocent og den højeste gennemførelsesprocent, siden Islands Statistik begyndte at offentliggøre data om nye studerende i 1995.

Flere mænd end kvinder dropper studier

25 % af mændene droppede ud uden at få en eksamen, mens andelen af kvinder, der ikke fuldførte, var 15 %.

Frafaldet var højere blandt studerende på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser

Hver tredje nye studerende på en erhvervsuddannelse i 2016 var fire år senere droppet ud uden at have afsluttet uddannelsen.

Lavere frafaldsprocent blandt indvandrere

Lidt over 46 % af de indvandrere, der begyndte på gymnasiet for første gang i efteråret 2016, havde afsluttet deres uddannelse i 2020. Det er den laveste frafaldsprocent for indvandrere, siden Islands Statistik begyndte at offentliggøre disse data, selv om andelen er betydeligt højere end blandt nye studerende med islandsk baggrund.

Nýnemar innritaðir í framhaldsskóla 2002-2016

Staða fjórum árum eftir innritun

Nýnemar innritaðir í framhaldsskóla 2002-2016

Graf fra Statistik Island. Den mellemblå linje viser, hvor stor en andel af de studerende, der gennemfører en gymnasieuddannelse, den grønne linje viser, hvor stor en andel der er stoppet før færdiggørelsen af uddannelsen, og den mørkeblå linje viser, hvor stor en andel der stadig er studieaktive.

Nyhed og statistik fra Statistik Island.

Flere nyheder fra NVL

Inngildandi umhverfi og stuðningur við unga innflytjendur á Íslandi.

23/05/2024

Norden

Í verkefninu Raddir ungra innflytjenda – inngilding í nám, starf og samfélag voru haldnir rýnihópar á fimm svæðum á Íslandi til að draga fram áskoranir í tengslum við inngildingu og nýta sem grunn til að vinna í átt að lausnum.

Ungdommer som sitter på rad ved pultene og skriver i et klasserom.

22/05/2024

Island

Den tredje april trådte endringer i loven om universiteter på Island i kraft. Endringene har en stor betydning for høyere utdanning, spesielt når det gjelder mini-kvalifikasjoner (e. micro-dredentials).

Making the digital Nordics work

16/05/2024

Norden

Nordregio recently created a space in Stockholm for policymakers, practitioners, civil society organisations, and academia to discuss digital Inclusion. Participants compared processes of policy implementation in the Nordic and Baltic states. They also learned about the results of a Nordic-Baltic project “Digital Inclusion in Action”.

Share This