13/10/2020

Norden

Voksenuddannelse, Voksenlæring

Nordisk definition af karrierevejledning for voksne

Karrierevejledning for voksne skaber forudsætninger for bevidste og meningsfulde valg i forhold til karriereudvikling og for at kunne håndtere overgange og ændringer i sin livssituation.

Nordisk definition af karrierevejledning for voksne

Nordisk definition af karrierevejledning for voksne

Gennem karrierevejledning og ny information tilbydes voksne støtte til at finde sine kompetencer fra uddannelse, arbejde og fritid og at videreudvikle disse med henblik på nye karrieremuligheder, eller motiveres til at udforske helt andre karrierefelter. Udvikling af beslutnings- og handlingskompetence er ligeledes centralt.

Karrierevejledningen inddrager væsentlige samfundsmæssige spørgsmål, der har betydning for den voksnes karrierevalg, og bidrager til et socialt ligeværdigt og bæredygtigt samfund. I den samfundsmæssige kontekst, den voksne er i, gives støtte til at udforske og afklare sine interesser og værdier samt at se sig selv i et nyt lys og dermed udfordre egen selvopfattelse.

En kvalitativ karrierevejledning er institutions- og sektoruafhængig, stiller individet i centrum og er tilgængelig for alle. Karrierevejledningen tilbydes af en kompetent vejleder med relevante kompetencer og med etisk bevidsthed. Karrierevejledning kan finde sted i fællesskaber, fx på arbejdspladser og i uddannelsesinstitutioner.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Flere nyheder fra NVL

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

21/09/2023

Danmark

En ny trepartsaftale mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter skal være med til at sikre fremtidens kompetencebehov.

Tillögur að fimm stefnum í stafrænni inngildingu

20/09/2023

Norden

Nordic Network for Adult Learning (NVL) kynna fimm tillögur til að styðja við þróun stafrænnar hæfni meðal fullorðinna einstaklinga.

Fimm tilmæli um talgilda inklusjón

20/09/2023

Norden

Norðurlendskt netverk fyri vaksnamannalæring (NVL) vísir á fimm tilmæli, ið eru við til at menna talgildu førleikarnar hjá tilkomnum borgarum.

Share This