24/08/2022

Island

Lige muligheder

Øget fokus på beskæftigelsesmulighederne for unge handicappede

Børne-og uddannelsesministeriet og Social- og arbejdsministeriet har bevilget en tillægsbevilling til koordinering af information om uddannelsesudbud og jobmuligheder.

Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson, Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp, og børne-og uddannelsesminister Ásmundur Einar Daðason underskriver en aftale. Foto: Islands regering

Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson, Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp, og børne-og uddannelsesminister Ásmundur Einar Daðason underskriver en aftale. Foto: Islands regering

Landsforeningen for mennesker med intellektuelle handicap, Þroskahjálp, har det seneste år arbejdet med en kortlægning af studie- og beskæftigelsesmuligheder for unge handicappede og et oplæg for studerende, der skal færdiggøre deres studier i gymnasiet.

Tillægsbevillingen fra Børne- og uddannelsesministeriet og Social- og arbejdsministeriet beløber sig til ISK 17 mio. til den fortsatte udvikling af projektet i årene 2023–2024.

”Uddannelse er nøglen til jobmuligheder, og det vil blive endnu vigtigere i den nærmeste fremtid, når kunstig intelligens og øget automatisering fjerner job, der ikke kræver specifikke færdigheder og viden. Vores fornemmelse er, at der er en bevidsthed i offentligheden om handicappedes rettigheder, og vi vil fortsætte med at arbejde sammen om at nedbryde menneskeskabte mure. Som det står i FN’s globale mål: Efterlad ingen”, siger Unnur Helga Óttarsdóttir, formand for Þroskahjálp.

Nyhed og billede er fra Islands regering

Flere nyheder fra NVL

Inngildandi umhverfi og stuðningur við unga innflytjendur á Íslandi.

23/05/2024

Norden

Í verkefninu Raddir ungra innflytjenda – inngilding í nám, starf og samfélag voru haldnir rýnihópar á fimm svæðum á Íslandi til að draga fram áskoranir í tengslum við inngildingu og nýta sem grunn til að vinna í átt að lausnum.

Ungdommer som sitter på rad ved pultene og skriver i et klasserom.

22/05/2024

Island

Den tredje april trådte endringer i loven om universiteter på Island i kraft. Endringene har en stor betydning for høyere utdanning, spesielt når det gjelder mini-kvalifikasjoner (e. micro-dredentials).

Making the digital Nordics work

16/05/2024

Norden

Nordregio recently created a space in Stockholm for policymakers, practitioners, civil society organisations, and academia to discuss digital Inclusion. Participants compared processes of policy implementation in the Nordic and Baltic states. They also learned about the results of a Nordic-Baltic project “Digital Inclusion in Action”.

Share This