24/06/2022

Island

Uddannelsespolitik

Rapport om pandemiens påvirkninger på udsatte grupper i samfundet

Blandt andet påpeger rapporten den vigtige rolle, studie-og karrierevejledere har i gymnasier i forhold til at forebygge frafald fra studier

Rapport om pandemiens påvirkninger på udsatte grupper i samfundet

Foto: Islands regering

Rapporten opstiller forslag til konkrete tiltag, der har til formål at reducere pandemiens negative langsigtede virkninger på udsatte grupper i det islandske samfund. Regeringen blev i fredags enige om at bidrage med 1 milliard ISK til aktiviteter i 2023 baseret på forslagene i rapporten.

Tiltagene har som formål at øge udsatte gruppers aktivitet i samfundet. Et af forslagene omhandler tiltag inden for gymnasierne i forbindelse med øget frafald fra studier, psykologtilbud og studie- og karrierevejledning. Rapporten fastslår, at der er behov for at understøtte arbejdet for studie- og karrierevejledere i gymnasierne, som er centrale aktører i forhold til at identificere elevers problemer i skolerne, følge op på tiltag og sikre forebyggelse.

Flere nyheder fra NVL

Managing and organising activities and solving problems are examples of transversal skills.

22/09/2023

Norden

The project results provide support to practitioners and counsellors, as well as, other stakeholders and strengthen cross-sector cooperation between practitioners, policy-makers and other stakeholders in order to build coherent VNFIL systems.

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

21/09/2023

Danmark

En ny trepartsaftale mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter skal være med til at sikre fremtidens kompetencebehov.

Tillögur að fimm stefnum í stafrænni inngildingu

20/09/2023

Norden

Nordic Network for Adult Learning (NVL) kynna fimm tillögur til að styðja við þróun stafrænnar hæfni meðal fullorðinna einstaklinga.

Share This