06/11/2023

Danmark

Folkeoplysning, Demokrati

Stigende interesse for Grundtvig og hans tanker

Grundtvigs Forum er en forening, der blev etableret i 1898, og som stadig i dag er aktuel. Foreningen har pt. stigende medlemstal. Der er i dag ca. 1300 medlemmer, som omfatter både foreninger og enkeltpersoner.

Grundtvigs Forum Logo

Stigende interesse for Grundtvig og hans tanker

I Grundtvigs forum samles og formidles viden om Grundtvigs tanker som fik stor betydning i Danmark i 1800-tallet og videre frem. Det, medlemmer søger i dag, er bl.a. indsigt i og forståelse for, hvordan Grundtvigs tanker kan medvirke til at forstå den tid, vi er i nu.

Nogle af årsagerne til at foreningen har vendt et dalende medlemstal er bl.a. at åbne Vartov for flere mennesker, deltage i og skabe rammer for aktuelle samtaler, og til stadighed sætte fokus på folkeoplysningen og demokrati med afsæt i Grundtvigs tanker om frihed og folkelighed. Den øgede interesse for Grundtvig kommer både fra danske og internationale personer, organisationer og medier.

Find mere information her.

Abonnér på DFS-nyhedsbrev her.

Flere nyheder fra NVL

Inngildandi umhverfi og stuðningur við unga innflytjendur á Íslandi.

23/05/2024

Norden

Í verkefninu Raddir ungra innflytjenda – inngilding í nám, starf og samfélag voru haldnir rýnihópar á fimm svæðum á Íslandi til að draga fram áskoranir í tengslum við inngildingu og nýta sem grunn til að vinna í átt að lausnum.

Ungdommer som sitter på rad ved pultene og skriver i et klasserom.

22/05/2024

Island

Den tredje april trådte endringer i loven om universiteter på Island i kraft. Endringene har en stor betydning for høyere utdanning, spesielt når det gjelder mini-kvalifikasjoner (e. micro-dredentials).

Making the digital Nordics work

16/05/2024

Norden

Nordregio recently created a space in Stockholm for policymakers, practitioners, civil society organisations, and academia to discuss digital Inclusion. Participants compared processes of policy implementation in the Nordic and Baltic states. They also learned about the results of a Nordic-Baltic project “Digital Inclusion in Action”.

Share This