06/11/2023

Danmark

Folkeoplysning, Demokrati

Stigende interesse for Grundtvig og hans tanker

Grundtvigs Forum er en forening, der blev etableret i 1898, og som stadig i dag er aktuel. Foreningen har pt. stigende medlemstal. Der er i dag ca. 1300 medlemmer, som omfatter både foreninger og enkeltpersoner.

Grundtvigs Forum Logo

Stigende interesse for Grundtvig og hans tanker

I Grundtvigs forum samles og formidles viden om Grundtvigs tanker som fik stor betydning i Danmark i 1800-tallet og videre frem. Det, medlemmer søger i dag, er bl.a. indsigt i og forståelse for, hvordan Grundtvigs tanker kan medvirke til at forstå den tid, vi er i nu.

Nogle af årsagerne til at foreningen har vendt et dalende medlemstal er bl.a. at åbne Vartov for flere mennesker, deltage i og skabe rammer for aktuelle samtaler, og til stadighed sætte fokus på folkeoplysningen og demokrati med afsæt i Grundtvigs tanker om frihed og folkelighed. Den øgede interesse for Grundtvig kommer både fra danske og internationale personer, organisationer og medier.

Find mere information her.

Abonnér på DFS-nyhedsbrev her.

Flere nyheder fra NVL

Visualisering av samordning av vägledning i de nordiska länderna

08/12/2023

Sverige

Den grafiska presentationen visar tillgången till vägledning i de nordiska länderna, Färöarna, Grönland och Åland och hur långt de kommit i de enskilda delar som undersökts via rapporten ”Samordning av vägledning i de nordiska länderna” (2020-2023).

Micke Larsson

06/12/2023

Åland

Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland med visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar” manifesterades i september 2016.

Se opptak av Kunnskapsprat om kompetanse og arbeidsliv fra Norge

04/12/2023

Norge

På Direktoratet for utdanning og kompetanse sitt frokostmøte i Oslo 22. november spurte vi: Hva som skal til for å få flere i jobb? Og hvordan kan økt kompetanse bidra til at flere står lenger i arbeid?

Share This