29/03/2023

Norden

Forskning, Livslang læring

Vejledning i livets transitionsfaser

Hvordan faciliterer vi som vejledere de transitioner vores vejledte oplever og skal igennem i løbet af livet?

Vejledning i livets transitionsfaser

Vejledning i livets transitionsfaser

Vejledere har brug for greb i forhold til at kunne støtte vejledte i at håndtere valg og overvejelser i forbindelse med overgange.

Artiklen ”Vejledning i livets transitionsfaser” ser med et antropologisk blik på fænomenet transition med henblik på at forstå, på hvilke måder overgange kan være udfordrende. Der præsenteres en transitionsmodel som et muligt værktøj for vejledere, når vejledte banker på døren med en transitionsproblematik.

Artiklen tilbyder perspektiver på, hvordan vejleder kan støtte vejledte i at håndtere valg og eksistentielle overvejelser i forbindelse med overgange.

Målgruppen for artiklen er professionelle inden for feltet Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, Vejledning og supervision samt Pædagogisk vejledning.

Læs artiklen ”Vejledning i livets transitionsfaser” her.

Kontakt forfatteren

Inger-Lise Vanja Lund Petersen
Lektor
Københavns Professionshøjskole
0045 41898635
inpe@kp.dk

Flere nyheder fra NVL

Se opptak av Kunnskapsprat om kompetanse og arbeidsliv fra Norge

04/12/2023

Norge

På Direktoratet for utdanning og kompetanse sitt frokostmøte i Oslo 22. november spurte vi: Hva som skal til for å få flere i jobb? Og hvordan kan økt kompetanse bidra til at flere står lenger i arbeid?

Flere nye satsinger innen høyere utdanning og kompetanse

01/12/2023

Norge

Forslaget for Statsbudsjettet for 2024 er lagt fram og regjeringen presenterer tiltak for å styrke høyere yrkesfaglig utdanning, ordningen Fagbrev på jobb, norsk fagspråk og digital norskopplæring.

Ti anbefalinger for bedre dimensjonering av høyere utdanning

29/11/2023

Norge

Ráðin eru veitt af stofnun háskólamenntunar og hæfni (Hk-dir) sem falið var að rannsaka framboð háskólamenntunar af norska menntamálaráðuneytinu.

Share This