29/03/2023

Norden

Forskning, Livslang læring

Vejledning i livets transitionsfaser

Hvordan faciliterer vi som vejledere de transitioner vores vejledte oplever og skal igennem i løbet af livet?

Vejledning i livets transitionsfaser

Vejledning i livets transitionsfaser

Vejledere har brug for greb i forhold til at kunne støtte vejledte i at håndtere valg og overvejelser i forbindelse med overgange.

Artiklen ”Vejledning i livets transitionsfaser” ser med et antropologisk blik på fænomenet transition med henblik på at forstå, på hvilke måder overgange kan være udfordrende. Der præsenteres en transitionsmodel som et muligt værktøj for vejledere, når vejledte banker på døren med en transitionsproblematik.

Artiklen tilbyder perspektiver på, hvordan vejleder kan støtte vejledte i at håndtere valg og eksistentielle overvejelser i forbindelse med overgange.

Målgruppen for artiklen er professionelle inden for feltet Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, Vejledning og supervision samt Pædagogisk vejledning.

Læs artiklen ”Vejledning i livets transitionsfaser” her.

Kontakt forfatteren

Inger-Lise Vanja Lund Petersen
Lektor
Københavns Professionshøjskole
0045 41898635
inpe@kp.dk

Flere nyheder fra NVL

Lärare och glada barn som ritar tillsammans i ett klassrum.

19/06/2024

Sverige

Barnskötare är den största yrkesgruppen i förskolan och spelar en viktig roll för barnens trygghet, omsorg och sociala utveckling. Det är i dag för stor variation på de utbildningar till barnskötare som finns i Sverige. Utbildningarna behöver bli mer anpassade till det arbete som väntar de studerande efter utbildningen.

Menntun ungs fólks í afplánun.

18/06/2024

Norden

Pohjoismaisissa vankiloissa toimivat opettajat, konsultit ja johtajat jakavat uudessa materiaalipaketissa kokemuksiaan nuorten vankien koulutuksesta.

Menntun ungs fólks í afplánun.

17/06/2024

Norden

Kennarar, ráðgjafar og stjórnendur i norrænum fangelsum miðla nýju fræðsluefni af reynslu sinni af vinnu við menntun ungs fólks í afplánun.

Share This