Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Share
Tweet
Forward
Share
 
Nyhedsbrev │ 31. oktober 2018

Nyt fra NVL

I denne måned stiller vi skarpt på det stigende behov for
kompetenceudvikling og livslang læring
i hele Norden.

 
”Læring hele livet” er blevet en vigtig samfundsudfordring, der sætter aftryk både i politik og i praksis – på både statsbudgetter og dybt nede i det svenske gravearbejde. Det kan du blandt andet læse mere om i dette nyhedsbrev.
 
Du kan også læse om NVLs nye netværk for arbejdslivets parter, der med særligt fokus på kompetenceudvikling i og for arbejdslivet netop har mødt hinanden for første gang i Oslo.
 
Og så kan du som altid finde inspiration til kommende konferencer og events, ligesom vi hver måned oversætter særligt relevant indhold til vores islandske og finske læsere.
 
Rigtig god læselyst!

Find kommende konferencer og events nederst i nyhedsbrevet.

Nyt fra NVL

"Inklusion og voksenlæring - for aktiv deltagelse i samfund og arbejdsliv"
NVL har analyseret erfaringer fra både nationale og nordiske udviklingsprojekter for at give inspiration til voksenuddannelsesløsninger, som involverer voksne i læring, bidrager til beskæftigelse og øger aktiv deltagelse i civilsamfundet.  Læs hele rapporten her.

Psst! Og rapporten danner også baggrund for en ny webinarserie i tre dele, som netop er åbnet for tilmelding. Se mere her!


 
 

Nyeste artikler

Vi må lære hele livet – men hvor og hvordan?

Af Torhild Slåtto
Den digitale tidsalderen med automatisering, robotisering og økt bruk av kunstig intelligens krever mer etterutdanning enn tidligere. Det samme gjør «det grønne skiftet», hvor det satses på nye energiløsninger med hjelp av avansert teknologi.

Læs artiklen
 

Suksessen "Orntli’ arbeid" gir unge viktig arbeidserfaring

Af Torhild Slåtto
På under to år har prosjektet «Orntli’ arbeid» skaffet arbeidspraksis til 337 unge mennesker. Det er ikke tilfeldige oppdrag de har fått, men verdifull arbeidspraksis som de 337 selv har ønsket å prøve. 

Læs artiklen
 

"Arbeidspraksis er noe av det smarteste valget jeg har tatt"

Af Torhild Slåtto
Emma på 20 år rusler rundt blant småskolebarn på Mathopen skole. "Jeg anser meg som kreativ, jeg vil lære og få noe nytt ut av dagen. Ikke bare repetere arbeidsoppgavene fra i går. Dette sa jeg fra om til veilederen i "Orntli's arbeid", og så fikk jeg en ny mulighet, sier Emma.

Læs artiklen
 

Læs flere artikler fra NVL

Dataspel en merit för framtidens gruvarbetare, af Marja Beckman
National vejlederkonferencer i Grønland, af Maren-Louise Kristensen
 
Se flere artikler
 

Vigtigste nyheder

 

Nytt NVL-nettverk retter søkelyset mot kompetanseutvikling i arbeidslivet

11. og 12. september møttes NVLs nye nettverk for arbeidslivets parter i Oslo for første gang. Nettverket skal jobbe med kompetanseutvikling i og for arbeidslivet.
Læs nyheden
 
 

Vi må tenke nytt om kompetanse!

Det sa Norges kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner da han åpnet det første av sju regionale innspillskonferanser om digitalisering og kompetansebehov i arbeidslivet.
Læs nyheden
 

Ledere har svært at tale med medarbejdere om dårlige læse-og skrivefærdigheder

Det gælder især i private virksomheder, viser analyse fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA. Mange ledere mener også, at det er de ansattes eget ansvar at forbedre færdighederne.

Læs nyheden
 

Utbildningsnivån går i arv visar senaste OECD-rapporten

Föräldrars utbildningsnivå påverkar fortfarande i hög grad individens utbildningsstig visar den färska rapporten Education at a Glance 2018.

Læs nyheden
 
Se flere nyheder
 

Kommende konferencer og events

"Fra flygtning til kollega" - ny webinarserie 


Dato: 11. december 2018,
Tid: 13.00-14.00 (GMT+1)
Sted: Online

"Inklusion i arbejdslivet" er første webinar i ny webinarserie om inklusion. Mød kommuner i Norden, som er lykkedes med at afkorte vejen til job for nyankomne og få viden og eksempler på tidlig validering af kompetencer, som øger adgangen til arbejdsliv og læring.


Læs mere og tilmeld dig her!
 

SAVE THE DATE!
Den 14. nordiske konference om alfabetisering - grundlæggende literacitet


Dato: 3.-5. april 2019,
Tid: 9.30 til 15.30
Sted: Esbo, Finland

Konferencen udvider det nordiske vidensgrundlag om modeller og metoder, der fremmer deltagelse i samfund og arbejdsliv og skaber et meningsfuldt og værdifuldt liv hos målgruppen.


Læs mere - tilmelding åbner snart! 
 

Hur långt har utvecklingen med validering kommit i Norden?


Dato: 23. november 2018,
Tid: 9.30 til 15.30
Sted: Stockholm

Seminariet innehåller workshops där deltagarna får diskutera vad som fortfarande behöver utvecklas och vad de nordiska länderna kan lära av varandra inom valideringsområdet.


Læs mere og tilmeld dig her 

Se flere arrangementer
 
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2018 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv