Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Share
Tweet
Forward
Share
Nyhedsbrev │ 28. marts 2019

I dette nyhedsbrev

Nu kan du downloade NVL's første håndbog om arbejdsformen "To-do". Den er til dig, der er interesseret i samskabelse og lokal handlekraft. Håndbogen giver inspiration og vejledning til at gå i gang med To-do.

Du kan også læse vores store interview med "Q", Alfarådets Qarin Franker, der er en toneangivende profil i NVL og et fyrtårn i arbejdet med grundlæggende læse- og skrivefærdigheder for voksne.

Husk også, at du hver måned kan finde inspiration til kommende arrangementer, og oversættelser af særligt udvalgt indhold til vores islandske og finske læsere.
 
Rigtig god læselyst!

Find kommende konferencer og events nederst i nyhedsbrevet.

Nyt fra NVL

NVL's nye håndbog giver vejledning og inspiration til at anvende "To-do"-arbejdsformen til at skabe nye ideer, netværk og handlinger med henblik på at løse konkrete udfordringer.

Målgruppen for håndbogen er alle, der ønsker at invitere andre mennesker, perspektiver, viden, erfaringer og ønsker med i løsningen på en fælles udfordring - fx lokalbefolkning, interessegrupper, myndigheder og virksomheder. 

Hent håndbogen her.

Nyeste artikler

”Sätt språket i ett meningsfullt sammanhang”

Af Marja Beckman
Det tar tid och energi att lära sig ett nytt språk, i synnerhet om du inte kan läsa och skriva på ditt modersmål. DialogWeb har träffat NVL-profilen Qarin ”Q” Franker som vet det mesta om grundläggande läs- och skrivundervisning för vuxna.

Læs artiklen

Finland fick ny målbild för livslångt lärande

Af Camilla Lindberg
- Det livslånga lärandet är den vikigaste förnyelsen som Finland behöver. 
Det säger trettio samhällspåverkare som har arbetat fram en gemensam målbild för framtidens Finland. Resultatet presenteras i Sitra rapporten. 

Læs artiklen

Tjugo år genom eld och vatten

Af Camilla Lindberg
Generalsekreteraren Jyrki Ijäs från Finlands Folkhögskoleförening blickar nu tillbaka och går i pension. Men han tänker inte bli liggande på sofflocket.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Oslo – europeisk rollefigur på vei inn i det grønne skiftet, af Torhild Slåtto
 
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Ny policy brief fra NVL om validering i Norden

Syftet är att visa vad som gjorts inom valideringsområdet i Norden och peka ut vilka fortsatta utvecklingsområden som fortfarande återstår att arbeta med.
 
Læs nyheden

Ny lärarutbildnings-guide ska få fler att söka sig till läraryrket

Universitets- och högskolerådet (UHR) har på regeringens uppdrag tagit fram en ny utbildningsguide för de som vill söka till lärarutbildningen
Læs nyheden

Inklusion gennem samskabende arenaer 

Ny rapport giver en række anbefalinger til organisering og styring af frivillighed i partnerskaber for at fremme inklusion. VIVE har evalueret tre projekter støttet af satspuljemidler, der havde som mål at få sårbare borgere til at deltage aktivt i fællesskaber med andre deltagere.

Læs nyheden

Två ministrar träffas på Island

Jan Tore Sanner minister för utbildning og integrering i Norge och Islands utbildningsminister, Lilja Alfreðsdóttir träffades i samband med möte hos nordiska samarbetsministrarna som ägde rum på Island i månaden.

Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende konferencer og events

When does it work – Nordic experiences in distance teaching


Date: June 3-4 2019
Place: Ingeniørernes Hus, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 Copenhagen V. 


The conference focuses on form, content, audiences, technologies, logistics etc. The event is organized in collaboration with IDA Education, Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL) and Danish Association for Flexible learning (Fluid)

Registration and further reading

Bonny Norton lecturing on "Identity, Agency, and Adult Literacy in an Unequal Digital World" (livestreaming)


Date: April 4 2019
Time: 8-9 (CET)
Registration deadline: April 3, 4 pm 
Place: Online

We are livestreaming the lecture given by professor Bonny Norton from The University of British Columbia at "Den fjortonde nordiska konferensen om alfabetisering - grundläggande litteracitet".


Further information and registration!
 
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2019 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv