Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Share
Tweet
Forward
Share
Nyhedsbrev │ 30. april 2019

I dette nyhedsbrev

Vores nyeste håndbog om læringscirkler er nu klar til download. Den er til dig, der er interesseret i at arbejde med samskabende læreprocesser, og den er fyldt med inspiration og vejledning til at komme i gang med cirklerne.

I interviewet med professor Mie Buhl, får du indsigt i de udfordringer og muligheder, der er til stede, når undervisningen digitaliseres - både fagligt og didaktisk. Læs også hvorfor livskompetencer er blevet et vigtigt begreb for folkeoplysningen.

Og så minder vi om, at du hver måned kan finde inspiration til kommende arrangementer, og oversættelser af særligt udvalgt indhold til vores islandske og finske læsere.
 
Rigtig god læselyst!

Find kommende konferencer og events nederst i nyhedsbrevet.

Nyt fra NVL

Ny håndbog fra NVL introducerer læringscirkler og guider til, hvordan læringscirkler kan bruges i samskabende læreprocesser til at udvikle ny viden og handlemuligheder til at håndtere konkrete udfordringer.

Deltagere i læringscirklen kan være medborgere i et lokalt område, interessegrupper, frivillige organisationer, ansatte i virksomheder, offentlige arbejdspladser, i kommuner og regioner, forskellige erhvervsgrupper med mere.

Hent håndbogen her.

Nyeste artikler

Digitale quickfix findes ikke

Af Dorthe Plechinger
Der er fordele ved digitale teknologier i undervisningen, men også store udfordringer, når de skal tænkes med i didaktikken og fagligheden, siger professor Mie Buhl.

Læs artiklen

Glada möten under solig himmel

Af Camilla Lindberg
Alfarådets nordiska konferens i Helsingfors blev en solig samling för branschfolk från hela Norden. Många var överens om att världen förändras och grundläggande litteracitet har aldrig varit mer aktuell än nu.

Læs artiklen

Folkeoplysning giver livskompetencer

Af Julie Elver
Livskompetencer udgør det beredskab, alle mennesker behøver for at kunne bidrage aktivt til samfundet og udvikle og udfolde sig på det personlige plan. NVL har sat Trine Bendix Knudsen, sekretariatsleder hos Dansk Folkeoplysnings Samråd, stævne for at blive klogere på det nye begreb.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

IKT i dagarna två på Åland, af Annette Bergbo
 
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Voksenuddannelses-centre er hårdt presset økonomisk og flere lukker

Flere voksenuddannelsescentre (VUC), som varetager almen voksenuddannelse i efter- og videreuddannelse af voksne, er truet af lukning. Det vil især ramme kortuddannede og ufaglærte voksne.
Læs nyheden

Fleksibel videreutdanning i digital kompetanse gis økonomisk støtte

Tilskudd til utvikling av fleksible videreutdanningstilbud skal bidra til å motvirke utstøting fra arbeidslivet.
Læs nyheden

”Leg for voksne” forkorter rehabiliteringsforløb

Holstebro kommune samarbejder med et oplysningsforbund om et tilbud til voksne patienter med KOL, hjerteproblemer og osteoporose.

Læs nyheden

Gode tilbakemeldinger på aktivitetsprogram for flyktninger

På mottakene får nyankomne flyktninger et fulltidsprogram med mange aktiviteter og kvalifiseringstilbud, herunder opplæring i norsk og samfunnskunnskap, kompetansekartlegging og karriereveiledning.

Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende konferencer og events

Onlinekurs för folkbildare och vuxenutbildare


Datum: Maj - oktober 2019
Var: Online (hålls på engelska utan kostnad)


Vill du lära dig mer om hur du kan stödja vuxna i att uppgradera och validera sina kompetenser? Onlinekursen utgår ifrån initiativet Upskilling Pathways, med intressanta föreläsare och exempel från olika länder i Europa. 

Läs mer og registrera dig

Nordisk konferens om inklusion: SAVE THE DATE!


Datum: September 25 2019
Sted: Stockholm Waterfront Congress Centre
Registrering: Öppnas inom kort

Vi bjudit forskare, centrala aktörer inom civilsamhället och offentlig sektor i Norden för att tillsammans med dig diskutera om hur vi bäst tar tillvara på kunskapen och kraften hos civilsamhället. 


Läs mer
 
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2019 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv